≫ 

Tuča u PLS: Gosti iz lože se sukobili s navijačima, flaša uletela na teren, policija morala da reaguje

Ovaj vikend je bio poprilično buran u srpskom fudbalu, jer se svašta izdešavalo na utakmici u Šapcu na meču između Mačve i Mladosti iz Novog Sada

  • 0

Iza nas je ostao jedan od najzanimljivih vikenda u srpskom fudbalu. Prvo su Spartak i Kolubara odigrali jedan na oko interesantan meč gde je viđen i prelaz, kao i sedam golova, potom su Partizan i Čukarički imali duel posle kog je trener "Brđana" Saša Ilić dobio otkaz, a na kraju je u Prvoj ligi Srbije viđena i tuča na utakmici Mačve i Mladosti iz Novog Sada, i to u loži stadiona u Šapcu.

Srpski fudbal je dosad bio bez uzbuđenja, bez trzavica, išlo je sve mirno, teklo je poput mirne reke, a onda za samo 72 sata kao da se sve poremetilo, kao da je sve poprimilo neki drugi oblik.

Prva liga Srbije, drugi rang takmičenja u našoj zemlji, nije imala razloga da se pominje, makar ne onih fudbalskih. Istini na dušu, ove sezone je Prva liga bila poprilično rezultatski uravnotežena, te čak i posle 30 odigranih kola, nema ni nagoveštaja ko bi mogao da se plasira u Superligu.

Ali kako obično biva, upravo u poslednjem kolu regularnog dela, desio se i jedan incident, koji je zaparao oči gledaoca, te koji bi mogao da povuče i mnogo veće posledice. Radi se o incidentu u Šapcu, odnosno tuči u loži stadiona, gde su se, kako Telegraf saznaje, obračunavali gosti iz lože i domaća publika koja se našla na zapadu.

Šta se desilo u Šapcu?

Iako se već pred poslednje, 30. kolo, znalo kojih osam ekipa će se kvalifikovati za Plej-of, kao i kojih osam ekipa će se boriti za opstanak, u Šapcu je viđena prava rovovska bitka, gde su snage odmerili domaća Mačva, koja je bila "prva ispod crte" za Plej-of, dok je na drugoj strani protivnik bila ekipa Mladosti, koja je u samom vrhu tabele.

Odnos snaga prema tabeli je govorio da je Mladost izričit favorit, no, to nije bio slučaj "kraj Save", gde su Šapčani pokazali sasvim pristojnu igru, te su u nekoliko navrata čak i ugrozili gol rivala, međutim, ipak epicentar dešavanja se desio negde sredinom drugog poluvremena, kada je došlo do incidenta na stadionu.

Kako saznajemo, na zapadnoj tribini stadiona došlo je do verbalnog sukoba, koji je ubrzo prerastao u komešanje, a potom i guranje, tuču i gužvu u kojoj je morala da reaguje i policija, kako bi sprečila veći incident, što su potvrdili i iz samog kluba za Telegraf.

Takođe, kako kažu iz kluba, jedna flaša je tokom obračuna uletela i u teren, što je i veoma značajan prekršaj zbog kog bi klub iz Šapca mogao da snosi određene posledice, pa čak iako tvrde, da su za sve krivi "gosti iz lože".

Naime, do incidenta je došlo kada su gosti koji su imali mesta u ložama (gde obično sedi uprava kluba, odnosno, oni sa posebnog spiska), počeli da navijaju za svoj klub, što je iziritiralo navijače podno njih, koji su odmah reagovali.

Iz kluba su takođe istakli i da je policija munjevito reagovala, te da su sprečeni mnogo veći incidenti, dok je uzeta i izjava od svih počinilaca. No, to nije ni sve, pošto, kako je jedan svedok sa meča rekao za Telegraf, kasnije se na stadionu pojavio i crni džip, koji je ušao na službeni ulaz, ostao je na stadionu 10-ak minuta, pre nego što je napustio stadion.

Utakmica je morala da bude prekinuta dok se sve to dešavalo, što možete videti i u videu na početku teksta.

Gosti su očigledno bili nervozni rezultat, dok domaća ekipa iz Šapca može zadovoljno da trlja ruke, jer je uspela da odbrani "svoj dom", te da osvoji bod koji bi mogao da bude zlata vredan pred početak Plej-auta, gde će imati težak zadatak da opstane u ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Da li je igraču Čuke oprošten crveni karton? Stanojević besneo zbog odluke sudije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA