≫ 

Benzema pogodio u produžecima, Real gubio 3:0 i otišao u polufinale LŠ! Bajern ispao u 88. minutu

Kakva drama i ludnica u Madridu i Minhenu

  • 15
FK Real Madrid Foto: AP/Tanjug

Spektakl! Spektakl! Spektakl! To su jedine reči kojima se može opisati dvomeč Reala i Čelsija u četvrtfinalu Lige šampiona! Nažalost, samo jedna ekipa je mogla da prođe dalje i to je učinio "kraljevski klub" koji je 10 minuta pre kraja bio na ivici ispadanja, da bi u produžecima obezbedili duel sa pobednikom meča Mančester Siti - Atletiko Madrid.

Real je u Londonu slavio sa 3:1 i činilo se da će revanš biti rutinski meč sa njih. Međutim, Plavci su najpre uspeli da anuliraju dva gola zaostatka, potom postignu i treći za 3:0 pre nego što je rezervista Rodrigo u svom prvom kontaktu s loptom sačuvao Real - 3:1. Uspeo je to uz pomoć Luke Modrića, dok je Karim Benzema u produžecima, u 96. minutu, smanjio na 3:2 i tako odveo svoj tim dalje.

Vredi pomenuti i neverovatnu odbranu golmana Reala Kurtoe u trenucima kada je Čelsi vodio sa 3:0 golovima Maunta, Ridigera i Vernera. Zaustavio je udarac Haverca, da bi u narednom napadu pao taj željeni gol za domaći tim.

Čelsi je bio potpuno drugačiji tim od onog iz Londona i praktično su dominirali u Madridu. Uspeli su ono što su priželjkivali, a to je da na asistenciju Vernera zatresu mrežu u ranom delu utakmice. Maunt je bio strelac...

Drugi put Santjago Bernabeu su šokirali u 51. minutu. Bio je to korner sa desne strane, a loptu u mrežu je ubacio Ridiger koji je odigrao jednu od najboljih partija u karijeri. Da nije bilo njega da preseče pas u 68. minutu, vrlo verovatno bi Vinisijus tada imao zicer za 2:1.

Čelsi je samo tri minuta kasnije došao do velikih 3:0 posle akcije Vernera i činilo se da Plavci idu dalje. Zanimljivo, samo nekoliko minuta ranije Markos Alonso je savladao Kurtou, ali je VAR sugerisao da je Španac igrao rukom i gol je poništen.

Mogao je Čelsi i u nadoknadi vremena u regularnom delu da dođe do tog četvrtog gola. Rezervista Pulišić je u 91. i 93. mogao da se proslavi, ali je promašio velike šanse. Međutim, Benzema u 96. svoju nije.

Osim one prečke koju je pogodio u 66. minutu, nismo mnogo videli od Francuza koji je u prvom meču postigao het-trik. Međutim, klasu je ponovo potvrdio i centaršut Vinisijusa sa leve strane krunisao je tako što je glavom pogodio za prolaz Reala.

Za kraj, vredi pomenuti da je Čelsi i posle drugog gola Madriđana imao nekoliko prilika. Najpre je Kurtoa Zijehu odbranio udarac u 114. minutu, zatim Haverc i Žoržinjo nisu uspeli da uguraju loptu u mrežu.

Real - Čelsi 2:3 (0:1, 1:3)

(Rodrigo 81, Benzema 96 - Maunt 15, Ridiger 51, Verner 75)

Real: Kurtoa, Karvahal, Načo (Lukas 88), Alaba, Mendi (Marselo 78), Modrić, Kazemiro (Rodrigo 78), Kros (Kamavinga 73), Valverde, Vinisijus (Sebaljos 115), Benzema.

Čelsi: Mendi, Alonso, Silva, Ridiger, Džejms, Kante (Zijeh 100), Kovačić (Kovačić 106), Maunt, Loftus Čik (Saul 106), Haverc, Verner (Pulišić 83).

Fudbaleri Viljareala napravili su još jednu senzaciju u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona! Nakon što su u osmini finala izbacili Juventus, "Žuta podmornica" je u četvrtfinalu bila bolja od minhenskog Bajerna u dvomeču i sada najverovatnije čekaju Liverpul koji je bio ubedljiv u Lisabonu protiv Benfike (3:1).

Viljareal je u prvom meču dobio Bajern sa 1:0 kod kuće, da bi u revanšu odigrali 1:1 nakon što je Čukvueze u 88. minutu anulirao prednost koju su Bavarci imali od starta drugog poluvremena. Strelac je bio Robert Levandovski, na asistenciju Tomasa Milera.

Jeste Bajern delovao bolje na startu meča nego u prvoj utakmici, bili su agresivniji i pokušavali su da uposle Roberta Levandovskog koji se, ruku na srce, u prvih 45 minuta nije video. Unai Emeri je odlično posložio svoju odbranu koja je besprekorno funkcionisala - osim kada je Musijala sredinom prvog poluvremena mogao da zatrese mrežu.

Imali su i gosti svoju priliku preko Dandžume u 41. minutu, dok je ideja Bavaraca, kako je vreme odmicalo, bila ta da centaršutevima pokušaju da stignu do pogotka. Međutim, Albiol i Tores su sve "čistili" i tako samo potvrdili da je Emeri izabrao pravu taktiku. Uostalom, u tim trenucima je mogao da se pohvali da njegov tim 135 minuta nije primio gol od moćnog Bajerna.

A kolika je Levandovski klasa pokazao je na startu drugog poluvremena. Nije ga nigde bilo praktično tri poluvremena, da bi se u 52. minutu sjajno snašao u prevario istrčalog Ruljija. Prvi put se desilo da je odbrana Španaca "pukla" i to je Poljak odmah iskoristio.

Taj gol kao da je "dao krila" Bajernu čiji igrači su u drugom poluvremenu dobijali skoro sve duele, te je lopta skoro stalno bila u njihovim nogama. Na sredini drugog oluvremena imali su čak 20 šuteva ka golu Ruljija, mada su samo tri išla u okvir. I, kada se činilo da će duel otići u produžetke, rezervista Čukvueze pogodio je posle samo četiri minuta u igri za neopisivu radost "Žute podmornice.

Bajern - Viljareal 1:1 (0:0)

(Levandovski 52 - Čukvueze 88)

Bajern: Nojer, Pavar, Upamekano, Ernandez (Dejvis 87), Sane, Kimih, Gorecka, Koman, Musijala (Gnabri 82), Miler (Čupo Moting 90), Levandovski.

Viljareal: Rulji, Fojt, Albiol, Tores, Estupinjan, Kokelan (Čukvueze 84), Kapue, Pareho (Orije 93), Moreno, Danžuma (Pedraca 84), Lo Selso.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    12. april 2022 | 22:57

    Kako mi je drago što su ove nabedjene Švabe ispale iz Lige šampiona. Bravo za Špance.

  • Gol

    12. april 2022 | 20:11

    Neka uzme drugo prezime, recimo “Klupić”

  • taifun

    12. april 2022 | 20:48

    Nije on u domenu Mitrogola ili Vlahovića, jović je doveden da počisti svlačionicu za Benzemom🤣🤣👉👌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA