≫ 

Da li smo svesni šta su srpske fudbalerke napravile: Baraž za Mundijal je tu, sad kod Piksija po recept

Lepo, magično, nestvarno - ne postoje pravi epiteti koji bi mogli opisati ono što se desilo u Staroj Pazovi

  • 3
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije, Srbija, Nemačka Foto: MN Press

Ženska reprezentacija Srbije uspela je da savlada Nemačku sa 3:2 u Staroj Pazovi, čime su naše "Orlice" došle i do najveće pobede u istoriji ženskog fudbala u Srbiji. Pobediti 4. reprezentaciju sveta nije mala stvar, a devojke su pokazale da definitivno zaslužuju mnogo veću pažnju, jer su došle na korak od baraža za Svetsko prvenstvo.

Ne postoje prave reči kojima bi se moglo opisati ono što se desilo u Staroj Pazovi pred velikim brojem navijača. Srbija, koja je bila potpuni autsajder u ovom meču, napravila je podvig vredan svakog pomena. Lepo. Magično. Nestvarno. Jednostavno se ne može opisati. Kao ni slavlje koje je usledilo u svlačionici, gde je prisustvovala i Snežana Babić Sneki, koja je zaigrala kolo s našim fudbalerkama.

Pobedom protiv Nemica, Srbija je uspela da obiđe Portugalke na drugom mestu, te je sada sve u njihovim rukama, ili bolje reći nogama, jer će odlučujući meč za baraž odigrati ove dve selekcije u septembru, gde će naše "Orlice" biti domaćin.

Možda su ovoga puta i fudbalere zaslužile da navijači pohrle na stadionu, a i ujedno da zaigraju na jednom od dva najveća stadiona u Srbiji, ali samo možda. Znaju Srbi šta je potrebno da se pobedi Portugalija, muškarci su to pokazali i otišli na Svetsko prvenstvo, neka pokažu i devojke, kojima će selektor Piksi udeliti savet, što je i sama kapitenka, Violeta Slović potvrdila.

- Sve nas motiviše, moraćemo da pitamo selektora muške reprezentacije za recept za pobedu nad Portugalijom - rekla je fudbalerka Spartaka.

Posle ovakve pobede, ne može se izvući pojedinac kao heroj, ne bi bilo pravedno. Mada, ukoliko bi gledali golgeterski učinak, Jovani Damnjanović se mora odati priznanje za najbolju pojedinku na ovom susretu.

- Junak utakmice nisam ja, nego sve ove devojke, 100 minuta besprekorne borbe, evo od srca čestitam mojoj ekipi, stvarno je iza nas 10 dana i jako težak period imali smo uspone i padove, lošu utakmicu protiv Izralea, povrede, korona... Ipak, protiv ovakvog protivnika pobediti... Šta da kažem, srce je prepuno. Svaka čast devojkama i stručnom štabu - rekla je Jovana posle, vrlo verovatno, i istorijske pobede.

Inače, Jovana već dugo igra upravo u Nemačkoj, gde je nosila dresove Volfsburga, potom Sanda, da bi već četiri sezone provela u Bajernu iz Minhena. njoj je to upravo bilo i od pomoći u ovom meču protiv rivalki.

- Imam iskustva s njima, tako da sam znala njihove slabe tačke, znala sam šta mogu, šta ne. Hvala devojkama na asistencijama, iskoristila sam svoje šanse i to je to. Naredna utakmica je s Portugalijom, treba nam pobeda za taj baraž, to je u septembru, nadam se da će tribine tada biti i punije i da ćemo dobiti podršku kakvu zaslužujemo.

Ništa manje ponosan nije bio ni selektor Predrag Grozdanić, koji je istakao da je ovo samo početak onoga što očekuje ovu repreznetaciju. Meč s Portugalijom, put ka baražu, a onda je, žargonski rečeno, samo nebo granica.

- Rekao sam da su devojke sazrele i da ćemo napraviti nešto veliko. Danas su načinile veliki rezultat, jednu veliku pobedu i od srca bi da im čestitam. Očekuje nas Portugalija, mislim da su zaslužile baraž, mislim da ćemo tamo biti jedni od glavnih favorita, jer ove devojke zaslužuju da odu tamo - rekao je posle meča i Predrag Grozdanić, selektor reprezentacije Srbije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Sneki uletela u svlačionicu srpskih fudbalerki posle senzacije protiv Nemačke: Oplele kolo zajedno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA