≫ 

Siti preživeo "katanac" Atletika: Anti-fudbal Simeonea ne ide dalje, Liverpul uz remi sa Benfikom u polufinalu

Nakon španskih timova u polufinale su se plasirala i dva engleska tima

  • 7
Liverpul - Benfika Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Liverpula i Mančester sitija plasirali su se u polufinale Lige šampiona. Liverpul je na domaćem terenu protiv Benfike odigrao nerešeno rezultatom 3:3 i tako odbranio pobedu od 3:1 iz prvog meča, dok je Siti sačuvao minimalnu pobedu iz prvog meča i odigrao 0:0 u Madridu protiv Atletika.

Prvo poluvreme utakmice u Madridu bila je prava uspavanka. Prvih 45 minuta prošli su bez gotovo ijedne šanse i ozbiljnijih napada, ali se u drugom poluvremenu dosta toga promenilo.

Ekipa Dijega Simeonea je očekivano zaigrala ofanzivnije, jer je Madriđanima samo gol garantovao nadu za prolaz dalje. Do gola nisu stigli, ali su i te kako imali prilika, pogotovo u samom finišu utakmice.

Finiš utakmice, poslednjih 15-ak minuta bili su i najinteresantniji. Viđeno je koškanje na terenu, crveni karton za Felipea, jedna prilika za Siti i dve za Atletiko. Ipak, bez promene rezultata.

Blistao je na jednoj strani Ederson, odbranio je Karaska i Koree i tako sačuvao svoju mrežu, na drugoj je Jan Oblak zaustavio udarac Ilkaja Gindogana i meč je završen rezultatom 0:0, što je odvelo Mančester u polufinale.

Atletiko Madrid - Mančester siti Foto: Tanjug / AP

Na drugoj utakmici, na "Enfildu", bilo je mnogo zanimljivije. Iako je prva utakmica u Lisabonu završena rezultatom 3:1 za Liverpul, daleko od toga da je meč bila samo puka formalnost za ekipu Jirgena Klopa.

Od starta meča pretile su obe ekipe, a prvi je u prednost stigao Liverpul nakon gola Ibrahime Konatea u 21. minutu. Ipak, samo 11 minuta kasnije Gonsalo Ramos je izjednačio i pokazao da se Benfika ne predaje. Imala je Benfika još prilika, a čak je i jedan gol Darvina Nunjeza poništen zbog ofsajda.

Drugo poluvreme počelo je u znaku Roberta Firmina. Brazilac je postigao gol u 55. minutu, pa zatim 10 minuta kasnije i delovalo je da je sve gotovo i da će Liverpul i u drugom meču upisati trijumf. Međutim, tako nije mislila Benfika.

Liverpul - Benfika, Firmino Foto: Tanjug / AP

Nisu se predavali "orlovi", smanjili su preko Romana Jaremčuka u 73. minutu, a zatim preko Darvina Nunjeza u 82. minutu i poravnali rezultat na 3:3. Samo minut kasnije Urugvajac je uputio opasan šut ka golu Alisona, ali je Brazilac sačuvao svoju mrežu i nije dozvolio veću dramu, pa je Liverpul obezbedio prolaz dalje.

U narednoj rundi protivnik Liverpula biće Viljareal koji je eliminisao Bajern (1:0, 1:1), dok će se Mančester siti za finale boriti protiv Real Madrida koji je eliminisao Čelsi (3:1, 2:3).

Video: Sneki uletela u svlačionicu srpskih fudbalerki posle senzacije protiv Nemačke: Oplele kolo zajedno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam

    13. april 2022 | 23:19

    Anti fudbal simeona? Ono sta su radili englezi u poslednjih 20 minuta je anti fudbal. Onaj foden je odlican predstavnik ostrvljana i njihovog mentaliteta, decka neko treba da prevaspita.

  • Stefan

    13. april 2022 | 20:28

    Ajmo Atletiko topi plastiku zvanu Siti, i odvratnog sejka!!!!

  • Jea

    13. april 2022 | 22:08

    Atletiko antifudbal,utakmica na nivou druge lige federacije BiH !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA