≫ 

Skandal u Kruševcu: Fizički napadnuti kadeti Spartaka, rulja ušla na teren, nije bilo obezbeđenja?!

Utakmica kadetske lige igrana u potpuno neregularnim uslovima za savezni rang, na terenu bez ograde, bez elementarnih uslova za organizaciju meča

  • 8
spartak napredak klinci Foto: twitter/Mirko Poledica

Utakmkmice kadetske lige Srbije između dečaka iz kruševačkog Napretka i vršnjaka iz subotičkog Spartaka imala je uznemirujući kraj jer je došlo do koškanja, gužve, a potom i do fizičkog nasrtaja jednih na druge, s tim da su gosti bili brojčano nadjačani jer su u teren - oko kojeg ne postoji ni ograda - utrčali simpatizeri domaćeg tima.

Navodno, u gužvi je bilo i roditelja igrača kruševačkog kluba.

Snimak, na kojem se vidi čitava ova situacija i koji traje pola minuta, na svoj tviter profil postavio je predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Mirko Poledica. Na snimku se vidi veći broj ljudi, mladića, koji su utrčali na teren, potom koškanje, gurka i rulja u crvenim dresovima koja potiskuje drugu stranu.

Prema našim saznanjima, nekolicina dečaka iz Spartaka je zbrinuta u ambulantu sa lakšim povredama, jedan ima i poluzatvoreno oko, drugi pocepanu usnu kao posledicu udarca pesnicama.

Inače, stadion na kojem je igrana utakmica je verovatno jedini stadion u državi gde se igraju utakmice saveznog nivoa gde nema ni ograde, niti ispunjava ostale i minimalne kriterijume da se na njemu uopšte organizuju mečevi. Na utakmici nije bilo obezbeđenja, sa jedne strane postoji samo klupa za rezervne igrače, sa druge strane četiri reda za sedenje i ono što je u ovom slučaju presudilo da se desi ovakav incident - može da uđe ko hoće i gde hoće.

Iza terena su kontejneri gde se skidaju domaćini, gde se radi zapisnik, i tu su svi bitni akteri, nema odvojenih prostorija, nema zaštite, nema ničega.

Kako Telegraf saznaje, incidentu je prethodio dijalog trenera gostiju i sudije. Strateg Subotičana je prišao arbitru i ironično ga pohvalio za suđenje (Spartak izgubio), zbog čega je dobio crveni karton.

Negde u tom trenutku je došlo do koškanja igrača sa obe strane, ne zna se ko je izazvao sukob, i to je trenutak kada je na teren ušla masa koja se vidi na snimku.

Nedugo potom, po pozivu, na lice mesta je stigla policija.

Navodno, među masom koja je ušla na teren bili su i rodoitelji igrača Napretka, dakle većinski su to bili lokalci, ali je delegat nakon gužve napisao da su na teren utrčali simpatizeri obe ekipe.

Odgovornost za ovakav incident, a on je uznemirujući, jer je maloletnoj deci bila ugrožena bezbednost, gde su napadnuti i izudarani, definitivno ide "na dušu" Fudbalskom savezu Srbije, ali i delegatu koji je aminovao da se igra u takim okolnostima.

Video: Linč potpaljen besom: Navijači Nigerije demolirali stadion posle neuspeha u kvalifikacijama za SP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA