Stanojević pred derbi govorio o saopštenju Grobara, startnoj postavi, pritisku na sudije

Trener crno-belih istakao da su njegovi igrači spremni i motivisani

  • 3

Nedugo nakon Dejana Stankovića i Crvene zvezde, konferenciju za medije povodom 167. večitog derbija (subota, 18.00, Arena Sport 1 Premijum) održao je i trener Partizana Alerksandar Stanojević!

Za razliku od prethodnog derbija, kada je Partizan pred gostovanje na Marakani imao pet bodova više, crno-beli u ovaj ulaze sa dva boda zaostatka i imperativom pobede ukoliko žele da se pitaju kada je u pitanju trka za titulu.

- Znamo svi šta nam znači utakmica, svima je to poznato. Nažalost, ne igramo na našem stadionu iako smo zaslužili igrama da budemo mi domaćini. Nažalost, igramo na njihovom stadionu. Svi igrači su spremni i motivisani. Izlazimo u najjačem sastavu i nema opravdanja. Ne želimo da polemišemo, već da izađemo mnogo jače. Jedva čekam da počne meč, da vidim kakav katakter će pokazati igrači zbog svega što se dešavalo. Moramo da pobedimo da bi ostali u trci za titulu. Mi ćemo krenutio ofanzivno, ali pita se i Zvezda. Da li će nam dozvoliti rival - rekao je Stanojević i dodao:

- Znamo se, može da bude minimalnih iznenađenja. Spremni smo na njihovu rotaciju. Pokazali su se na određen način, ne verujem da će nešto menjati na poseban način. Mislim da će Stanković izvesti skoro isti tim. Delovala je ekipa dobro, dobro su igrali, ne vidim razlog da ne igraju na isti način. Sugurno će tražiizi kako da nas ugroze.

Što se tiče sastava Partizana, Stanojević je rekao:

- Razrešio sam sve dileme, ali danas ću opet kombinovati. Neće ni oni znati ko će igrati danas. Ako ne znaju oni, nećete ni vi novinari. Vidim da su nas svi otpisali, da je teško da pobedimo tamo. Derbi je jedna specifična stvar, ne znate u kom pravcu može da se završi. Igrači su super motivisani i raspoloženi, mirne su glave, zadovoljni su što su svi zdravi. Samo da izađu i daju maksimum.

Osvrnuo se Stanojević i na pitanje o saopštenju navijača Partizana pred derbi, dok je stigao i da odgovori navijačima Crvene zvezde koji su ga "obukli u ludačku košulju."

- Nemam ja šta da kometarišem, znam šta je činejnica, a to je da smo dosta puta imali problema. Šta se ko dogovarao, neka se bavi neko drugi. Ja ću terenom i onim što zavisi od nas koliko može u datom trenutku. Ali, nešto se u ovoj polusezoni drugačije dešava - rekao je Stanojević, pa odgovorio Delijama:

- Lud sam nego šta. Naravno da sam lud i tek ću luđi biti. Toliko sam lud za Partizanom i tek ću biti, dajem sve od sebe i borim se. Ako bude išlo u pravcu kojim ide, tek ću da budem lud. Toliko sam derbija i utakmica prošao koji su nešto odlučivali. Nemam nikakav problem, to je njihova igra. Pretpostavljam da se to radi, da se ozbiljne stvari koje se dešavaku okreću na drugu stranu. Ozbiljno se bave time i to je ozbiljna kampanja i propaganda. Svakim danom se ozbiljno bave i čestitam im na tome. U pravu su sve.

Što se tiče izbora sudije za večiti derbi, odnosno delegiranje Srđana Jovanovića, tu Stanojević nije imao dilemu.

- Ne bih da ja pravim sad pritisak, sudio je poslednja dva derbija i komentarisali smo da je sudio dobro. Sudi na najvišem mogućem nivou. Njemu je nametnut pritisak sa njihove strane, mi sa naše ne pravimo ptritiske takve vrste. Svi derbiji u kojima sam ja bio imali su izuzetno dobro suđenje. U poslednjih godinu i po dana nisam imao primedbe, dok nije došlo proleće. Za derbi nisam nikad. Verujem u sportsku i vitešku priču, biće pun stadion i lepa atmosfera. Prirodne su tenzije i treba da budu.

Video: Stanojević o plakatima Delija upućenim njemu: Biću još luđi! Nek me sledeći put zalepe sa peharom!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    15. april 2022 | 14:54

    Igrama kaže zaslužio da igra na svom stadionu, kojim bre igrama lebati. Da li stvarno ovaj čovek veruje u ovo što priča, stvarno si za onu košulju...

  • DLZ

    15. april 2022 | 17:29

    Jedini gori trener u istoriji Partizana bio je Jesic,ali ovaj je najopkvareniji i najsujetni od svih.Ekipa ti dve godine nema igru nabedjeni treneru.

  • Marko

    15. april 2022 | 16:40

    Zasluzio porazom u derbiju :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA