≫ 

Šta Zvezdu i Partizan očekuje do kraja? Mina za crveno-bele u sledećem kolu, crno-beli putuju samo u Kruševac

Zvezdini najveći izazovi biće gostovanja TSC-u, Vojvodini i Napretku, dok će Partizan samo jednom igrati van Beograda

  • 18
Raspored Zvezda, Partizan Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana tokom jučerašnjeg dana odigrali su bez golova u 167. večitom derbiju, posle čega nije bilo promena na tabeli Superlige Srbije. To faktički znači da se crveno-beli i dalje nalaze dva koraka ispred sastava iz Humske ulice i u krajnjem slučaju, imaju pravo jednom da odigraju nerešeno do kraja prvenstva u slučaju da rival pobedi u svih šest utakmica.

Posle večitog derbija, fokus je odmah pomeren ka izazovima koji čekaju i jedne i druge do kraja šampionata. Specifičan sistem takmičenja kaže da će večiti rivali imati nekoliko nezgodnih gostovanja i susreta do kraja plej-ofa, što će reći da trka nikako nije okončana. Pa, šta je to što zapravo čeka Crvenu zvezdu i Partizan?

Zvezdini izazovi u Bačkoj Topoli, Novom Sadu i Kruševcu

Fudbaleri Crvene zvezde imaće još tri gostovanja i tri utakmice na stadionu "Rajko Mitić" do kraja tekuće sezone. Može se reći da će se upravo na susretima u Bačkoj Topoli, Novom Sadu i Kruševcu "lomiti" pitanje oko titule prvaka Srbije, uzimajući u obzir da su TSC, Vojvodina i Napredak ekipe koje su umele da zadaju probleme Stankovićevom sastavu u poslednjih par sezona.

Već sredinom sledeće sedmice, ekipa sa Marakane putuje na možda i najteži susret od svih - TSC-u u Bačku Topolu. Uz neverovatan trijumf na Banovom brdu protiv ekipe Čukaričkog i gola Ifeta Đakovca u 92. minutu, sastav iz Vojvodine polako, ali sigurno grabi ka jednom od mesta koja vode u Evropu. Da bi se tu i zadržali, biće im potrebni bodovi, a oni protiv Zvezde bili bi dragoceni.

Nakon tog susreta, preskače se sledeći vikend kada je u fudbal u Srbiji u pitanju zbog Vasrksa, da bi sredinom potonje nedelje usledio okršaj sa Čukaričkim, koji je mirno usidren na trećoj poziciji na tabeli. Prvog maja sledi gostovanje u Novom Sadu protiv Vojvodine, a zatim i susret sa Radničkim iz Niša na stadionu "Rajko Mitić".

U završna dva čina, Zvezda bi po rasporedu prvo trebalo da igra protiv Napretka u Kruševcu, da bi ih poslednjeg vikenda sačekao duel sa Voždovcem pred domaćim navijačima, 21. maja. Tada bi mogla da padne i konačna odluka o šampionu Superlige Srbije.

FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

RASPORED ZVEZDE

TSC (gosti)

Čukarički (domaćin)

Vojvodina (gosti)

Radnički Niš (domaćin)

Napredak (gosti)

Voždovac (domaćin)

Partizan do kraja prvenstva samo jednom putuje van Beograda

Za razliku od Crvene zvezde kojoj su preostala još tri gostovanja, Partizanu su preostala dva, pošto je jedno "ispucao" na večitom derbiju. Tako dolazimo do paradoksalne situacije da će crno-beli do kraja prvenstva u šest utakmica samo jednom putovati van prestonice i to u Kruševac gde će igrati sa Napretkom. To je ujedno i jedino gostovanje na koje će ići i večiti rival i Stanojevićev tim.

Crno-bele odmah posle derbija čekaju dva uzastopna meča na domaćem terenu. Prvo protiv Čukaričkog 20. aprila, a potom i protiv TSC-a odmah posle vaskršnjih praznika. Ekipa sa Banovog brda je pre samo sedam dana otkinula bodove Partizanu u borbi za titulu, a sastav iz Bačke Topole, baš kao što smo nagovestili, grčevito se bori za Evropu.

Potom sledi pomenuti susret u Kruševcu na Dan rada, a potom povratak u Beograd na meč sa Vojvodinom u Humskoj ulici i sa Voždovcem na krovu Tržnog centra u Zaplanjskoj ulici. Poslednji meč, Partizan će odigrati na domaćem terenu i to protiv Radničkog iz Niša. To faktički znači da će večiti rivali možda i u isto vreme zaigrati u Beogradu, što će biti izazov i za obezbeđivanje.

FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

RASPORED PARTIZANA

Čukarički (domaćin)

TSC (domaćin)

Napredak (gosti)

Vojvodina (domaćin)

Voždovac (gosti)

Radnički Niš (domaćin)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Igrači Zvezde došli pred Delije posle remija u derbiju: Kanga s bakljom ispod severne tribine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladson

    17. april 2022 | 10:57

    Ljudi, ne budite smesni. Nema mina. Put je utaban iza paravana i sve je jasno. Alal Vam ovakva titula, a sve će nekada isplivati.

  • 6+4+3=2

    17. april 2022 | 13:30

    ne razumem ljude koji misle da NK Susjed (partizan) ima kvalitetniju ekipu od sampiona evrope i sveta crvena zvezda

  • kakve su kvote

    17. april 2022 | 13:31

    za rikarda da nakautira nekog kopackom u glavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA