≫ 

Terzić analizirao derbi: "Stanojević nas nije pobedio ni u 6. meču, Eraković najbolji srpski štoper"

U klubu su zadovoljni posle 167. večitog derbija

  • 68
Zvezdan Terzić Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su 0:0 u 167. Večitom derbiju na stadionu "Rajko Mitić" ove subote, a dan posle meča oglasio se generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

Terzić je istakao da je zadovoljan prikazanim na Marakani.

- Slegli su mi se utisci posle 167. večitog derbija i oni su definitivno pozitivni, bez obzira na komentare o samoj igri. Zvezda je puno dobila i puno toga dokazala i na ovom derbiju. Dokazali smo da posle tri godine bez poraza u derbiju, apsolutno zasluženo nosimo titulu suverenih fudbalskih vladara na ovim prostorima. Dokazali smo da posle pet duela sa večitim rivalom bez primljenog gola na Marakani ona jeste neosvojiva tvrđava i potpuno zasluženo već četiri godine čuva titulu šampiona. Dokazali smo da smo organizaciono, kao klub ubedljivo najveći i najmoćniji. Sve je proteklo bez i najmanjeg problema. Bio je to pravi spektakl. Dokazali smo da imamo apsolutno poverenje zvezdaša, koji su za samo mesec dana već drugi put napunili Marakanu i stakao je Terzić i posebno pohvalio mladog štopera:

- Dokazali smo da imamo najboljeg trenera na ovim prostorima, koga trener sa klupe večitog rivala nije uspeo da pobedi ni u šestom međusobnom duelu. Naravno, dokazali smo i da je naš tim za nekoliko klasa bolji od bilo kog u ovom trenutku. Međutim, ono što smo dobili, a to je uz sačuvano prvo mesto i najvažnije u ovom trenutku, je definitivna potvrda da je Strahinja Eraković štoper evropskog renomea i reprezentativnog kvaliteta. Verovali smo u Strahinju sve ove godine i podržavali ga. Prolazio je i kao omladinac pripreme sa prvim timom, a potom vrlo rano dobio priliku, i znali smo da ako budemo imali strpljenja, Eraković će postati još jedan u nizu velikih bisera koje je Zvezda „izbacila“ iz svoje škole.

- On je to definitivno potvrdio i na ovom derbiju, jer je bez dileme bio najbolji akter utakmice i u potpunosti uštopovao sve napadače rivala. Dominirao je do te mere da je lako rešavao duele „jedan na jedan“ i kontrolisao situaciju u polju, a često se i priključivao napadima. Zvezda ima možda i najbolji štoperski tandem u ovom veku, i to smo potvrdili ne samo u domaćem prvenstvu, nego i mečevima u Evropi. Eraković je apsolutno zaslužio da ponese i dres A reprezentacije i da se nađe na svetskom prvenstvu u Kataru, jer u ovom trenutku Srbija nema boljeg štopera u od njega. Najbolji dokaz za to je veliko interesovanje za njega od strane najvećih evropskih klubova. Ponosni smo na njega i na sve ostale igrače. Ne treba zaboraviti da u ovom trenutku ima šest talenata iz Zvezdine škole u ekipi, a ako se tome doda i mladi Motika, Zvezda ima fenomenalnu budućnost.

Terzić je potom pozvao sve zvezdaše da bodre klub na svim mečevima do kraja sezone.

- Očekuje nas još šest teških utakmica do kraja prvenstva, međutim, siguran sam da Dejan Stanković i ovi momci mogu uspešno da privedu prvenstvo kraju i da sačuvaju prvu poziciju na kojoj smo apsolutno zasluženo. Pozivam sve zvezdaše da na svakom od preostalih šest mečeva ekipi daju što veću podršku jer nam je potrebna, i jer su to oni zaslužili. Verujem da ćemo osvojiti i petu titulu u nizu, i nastaviti da dokazujemo kvalitet iz sezone u sezonu, iz meča u meč i iz derbija u derbi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србски син

    17. april 2022 | 14:55

    Терзићу, чиме се хвалиш? Тиме што сте 2 пута шутнули на гол или тиме што нисте изгубили од Партизана?

  • SD

    17. april 2022 | 14:55

    Haha.Terzo bruko.Šta ti pričaš?

  • Nes

    17. april 2022 | 14:46

    Ovaj je još uvek u fudbalu, dok su ovakvi ni fudbal nam neće biti jača strana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA