Mitrović stigao do 40. gola u Čempionšipu i vratio Fulam u Premijer ligu!

Još dva gola dele srpskog napadača od apsolutnog rekorda

  • 27
Aleksandar Mitrović Foto: Printscreen/Sport klub

Aleksandar Mitrović ne pravi duge pauze kada su golovi u pitanju. U dva uzastopna meča nije postigao gol, Fulam je u oba poražen i srpski napadač nije mogao da propusti da zatrese mrežu rivala i u trećem meču, pa je već u 13. minutu postigao gol protiv Prestona prvi put, a onda to isto učinio i u 41. minutu. Na kraju Fulam je slavio rezultatom 3:0 i osvojio tri boda kojim je obezbedio mesto u Premijer ligi naredne sezone.

To su bili 39. i 40. gol Mitrovića i samo još dva ga dele do apsolutnog rekorda. Fudbaler Fulama može da sruši rekord čuvenog Geja Vitingema koji je u sezoni 1992/93 postigao čak 42 gola za Portsmut kada je njegov tim završio na trećem mestu.

Između golova Mitrovića u strelce upisao i Fabio Karvaljo, pa je londonski klub već na poluvremenu stekao prednost od 3:0 i sigurno meč priveo kraju.

Ovo će za Aleksandra Mitrovića i Fulam biti treći ulazak u Premijer ligu u četiri godine. Svake parne godine od 2018. ekipa sa "Krejven Kotidža" obezbeđivala je mesto u najjačem engleskom takmičenju kroz plej-of, ali ovoga puta je to učinjeno direktno.

Golove srpskog napadača pogledajte u videima na kraju teksta.

Video: Dželat Piksi sreo žrtvu Santoša u Kataru: Selektor Srbije dirnuo je malo Portugalcu stare rane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kale

    19. april 2022 | 21:36

    Mitros on fire :)

  • Džontra

    19. april 2022 | 23:27

    Umesto da vam je drago i da ste srećni što neki naš igrač ovako blista i što bi nam značio za reprezentaciju,vi se prepucavate da li je Zvezda,da li je Partizan itd. Koga bre zabole? Bitno da čovek igra i daje golove...zato nama niko ne treba,sami smo sebi najgori neprijatelji...

  • majda

    19. april 2022 | 21:44

    svi igraci koji su otisli iz opajdarwe u zadnjih 15 god nisu dali ovoliko golova kao gosp iz Partizana..da se zna da se navijaci malog nebitnog kluba ne zanose...lakse ce spavati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA