Lampard isprozivao Liverpul: "Da je pao Salah, a ne moj igrač, onda bi sudija svirao penal"

Menadžer Evertona nije baš lako podneo poraz u gradskom derbiju

  • 0
Frenk Lampard Foto: AP/Tanjug

Trener Evertona Frenk Lampard doživeo je i sedmi poraz na sedmom gostovanju od kako je preuzeo Everton, a ovo je bilo najbolnije, protiv gradskog rivala Liverpula na Enfildu (2:0), kojim su dodatno ugrozili svoju situaciju u borbi za opstanak.

Lampard je posle meča bio izuzetno nezadovoljan suđenjem i optužio je Liverpul da ima povlašćen status. On je negodovao zbog toga što se arbitar Stjuart Atvel nije pokazao na belu tačku kada je Entoni Gordon pao u kaznenom prostoru posle duela sa Džoelom Matipom.

- Bio je penal po mom mišljenju. Da je tu bio Mo Salah na drugom kraju, on bi dobio penal. Ne pokušavam da stvorim konflikt, to je samo realnost fudbala. Igrao sam u timovima koji su u gornjoj polovini tabele, dobijate ih. To je sigurno bio penal, faul je bio očigledan.

- Igrali smo dobro protiv teškog protivnika. Morate da vidite njihove poslednje utakmice, morali smo da imamo plan da ih zaustavimo da imaju prostor, i dobro smo to radili 60 minuta. Imali smo disciplinu i stvorili smo do tog momenta najbolje prilike na meču. Ali, teško je izboriti se protiv momenta briljantnosti Moa Salaha i šuta preko glave - rekao je Lampard, aludirajući na pokušaj Luisa Dijaza koji je makazicama namestio gol Divoku Origiju za konačnih 2:0 na Mersisajd derbiju.

Everton je trenutno u zoni ispadanja sa dva boda više od Barnlija, ali i utakmicom manje. Nema sumnje, do kraja ih čeka grčevita borba za titulu, dok se sa druge strane, drugi tim iz Liverpula žestoko bori za titulu sa Mančester Sitijem.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Svetska fudbalska zvezda u društvu Đokovića: Jan Oblak u opuštenoj priči sa Novakom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA