≫ 

Istorija u Subotici: Šesnaestogodišnjak postigao gol, postao najmlađi ikada koji je to uradio u Superligi!

Ime Veljka Ilića ulazi u fudbalske knjige

  • 0

Istorija Superlige je ispisana ovog četvrtka na stadionu Spartaka u Subotici! U utakmici između domaćeg tima i Proletera iz Novog Sada, dobili smo najmlađeg strelca ikada u vidu Veljka Ilića iz gostujućeg sastava.

On je postigao četvrti gol na ovoj utakmici, kojim je smanjio prednost Spartaka na 3:1. Sve se odigralo odmah na startu drugog poluvremena, tačnije u 48. minutu utakmice.

Koliko je ovo veliki momenat za mladog i talentovanog fudbalera, koji je već bio član reprezentacije Srbije do 15 godina, govori i činjenica da nije napunio ni punih 17 godina. Rođen je 20. oktobra 2005. godine, a igra na poziciji levog krila.

U Proleter je došao ove zime i to iz redove Brodarca, gde je nastupao za mlađe kategorije. Sa Novosađanima je potpisao ugovor do kraja zime 2025. godine, što će reći da će današnji gosti još dugo moći da računaju na njega ili da bar dobiju solidan novac za transfer.

Utakmica u Subotici na kraju je završena rezultatom 3:1 za Subotičane posle kojeg je domaći tim uspeo da se odlepi na šest poena u odnosu na opasnu zonu. Gosti, sa druge strane, imaju bod zaostatka u odnosu na Novi Pazar i Radnički koji su na mestima koje vode u baraž.

Video: Spartak je vodio i ređao zicere, a onda ih je Mujezinović promešao i sve se promenilo: Pobeda Pazara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA