Muftija Jusufspahić "spojio" večite: Ben, Sanogo, Bakajoko i Natho "iftarili" zajedno u Bajrakli džamiji

Tri igrača Zvezde i jedan Partizana bili su gosti prečasnog muftije

  • 12
Muftija Mustafa Jusufspahić Foto: Marko Todorović

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde vode veliku borbu na terenu za trofej namenjen šampionu Superlige Srbije. Međutim, van njega često ih možemo videti zajedno u društvu, kao što je to bio slučaj na jednoj fotografiji koji je objavio Muftija Muhamed Jusufspahić.

Na njima su se mogli videti okupljeni igrači iz jedne i druge ekipe, koji gaje muslimansku veroispovest, a koji su došli na zajedničku večeru u prostore muslimanske zajednice u Beogradu.

On je tako na večeri u Bajrakli džamiji ugostio El Fardua Bena, Sekua Sanoga i Aksela Bakajoka iz Crvene zvezde, zajedno sa Bibrasom Nathom iz sastava Partizana. Četvorica igrača pozvana su na iftar tokom meseca Ramazana kada muslimanska zajednica obeduje nakon celodnevnog posta.

Prečasni muftija pohvalio se fotografijom na društvenim mrežama, a jednom prilikom otkrio je da je veliki navijač Partizana, gde je u mladosti trenirao fudbal. Predsednik je Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije i ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji.

Ramazan je tako još jednom spojio sportsku muslimansku zajednicu u Srbiji. Počeo je 2. aprila, a završiće se 2. maja. Tokom ovog meseca, pripadnici ove vere se od jutra do sumraka suzdržavaju od hrane, pića, seksualnih odnosa i loših misli i dela.

Video: Sramota u centru: Ponovo oskrnavljen spomenik muftiji Jusufspahiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    29. april 2022 | 16:10

    Ја желим свим муслиманима срећан, миран и спокојан Бајрам мада знам да они за мој Васкрс то мени нису искрено пожељели ...

  • suarez

    29. april 2022 | 16:30

    Lepo sa srecom Bajram

  • Cile

    29. april 2022 | 18:53

    Aj Natho u Partizan ok. Oduvek ih je bilo. Ali gde u stubu srpstva islam????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA