≫ 

Real i Jović su šampioni Španije: Šou Madriđana gledao i Nadal, Anćeloti ušao u istoriju

"Kraljevski klub" pregazio Espanjol i četiri kola pre kraja osvojio svoju 35. krunu

  • 16
Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Titula prvaka Španije ostaje u Madridu, ali od danas i zvanično menja vlasnika i iz vitrina Atletika seli se u muzej Reala koji je protiv Espanjola potvrdio da su tokom sezone bili najbolji - 4:0 (2:0)!

Real je sa kombinovanim timom, bez Karima Benzeme, Vinisijusa, Krosa, Militaa i Alabe u startnoj postavi, kao ni Luke Jovića koji nije bio u kombinaciji, stigao do 35. titule prvaka praktično već u prvom poluvremenu.

Madriđanima je protiv Espanjola bio potreban samo jedan bod, ali je Brazilac Rodrigo u 33. i 43. minutu odlučio da da skroman doprinos u osvajanju titule. Na 28 mečeva ove sezone samo jednom je tresao mrežu, sada dva puta.

Svoj udeo u titulu, zvanično drugoj u dresu "kraljevskog kluba" Jović je imao tako što je postigao jedan gol (protiv Sosijedada) i imao dve asistencije (Espanjol i Sosijedad).

Jović je svoj poslednji meč ove sezone za Real odigrao sredinom februara, da bi u međuvremenu nekoliko puta sedeo na klupi. Najviše je bio van protokola zbog problema sa povredom.

Asensio je u 55. minutu rešio sve dileme, ako je neka uopšte i postojala, dok je Karlo Anćeloti na istekju sat vremena igre na teren ubacio Benzemu, Krosa i Iska. Kasnije i Vinisijusa. Inače, italijanski stručnjak je postao prvi trener u istoriji koji je uzeo titule u TOP 5 liga.

Činio je to Anćeloti sa Milanom u Seriji A, sa Čelsijem u Premijer ligi, Pari Sen Žermenom u Francuskoj, kao i sa Bajernom u Bundes ligi. Sada je svoje ime još jednom uklesao u istoriju Reala s kojim je 2014. bio i prvak Evrope.

Konačan rezultat meča postavio je Benzema u 81. minutu, uz napomenu da je Isku poništen gol u 72. minutu. Madriđani tokom dana mogu da slave, ali ne zadugo pošto ih očekuje revanš meč polufinala LŠ sa Mančester Sitijem (4:3).

Ono što je zanimljivo jeste i to da je Madriđane iz lože gledao španski teniser Rafael Nadal koji već sledeće sedmice igra turnir u glavnom gradu Španije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Luka Jović dominirao na treningu Reala: Naoštren je da konačno pokaže pun potencijal u Madridu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA