≫ 

Proročke reči od pre 20 godina: Treba nam liga gde poraz Zvezde i Partizana neće biti senzacija, već realnost

 ≫ 

Ovako je nekada govorio Ljubiša Tumbaković, a njegove reči u potpunosti možemo da primenimo na današnje stanje

Komentari

  • Marko

    4. maj 2022 | 19:24

    A kada cemo shvatiti da 98% stanovnika Srbije navija za Zvezdu i za Partizan i da je nemoguce napraviti klub bilo gde jer je prosecna poseta na utakmicama kad ne igraju sa nasa 2 najveca kluba na nivou 500 gledalaca. Nece to niko da placa. Neizdrzivo je i neisplativo za bilo koga da ulaze. MORAMO napraviti regionalnu ligu sa Madjarima, Rumunima, Bugarima ( i eventualno Grcima...mada ni Slovake ne bih iskljucivao). Vece interesovanje, zanimljivije utakmice, gostovanja, tv prava... Razgovarati sa UEFA o prohodnosti clanova te lige ka LS, LE i LK... Ni jedna od pomenutih drzava nema klubove koji cesto prolaze kvalifikacije, izuzev Zvezde poslednjih 5 godina i povremeno Partizana, Ludogoreca, Ferenca, Kluza i mozda jos po nekog ali je to jako tanko. I tim savezima bi znacilo da im klubovi imaju jace utakmice, bolji marketing, vise para... U ligu bi se na pocetku ulazilo na osnovu plasmana poslednje zasebne sezone. Iz lige bi ispadalo onoliko klubova koliko je drzava u tom savezu, dakle poslednje 4 ekipe na primer ispadaju. Primer: po 5 klubova iz svake od 4 drzave cini ligu, sto daje 20 klubova ukupno. Iz lige ispadaju poslednje 4 ekipe, a ulaze sampioni domacih liga koje bi nastavile da se igraju. Iz Srbije na pocetku Zvezda, Partizan, Cukaricki, Vojvodina i TSC (ili Radnicki Nis, Vozdovac...) Ovakav sistem bi doveo do toga da bude i sezona gde ce neka od drzava imati manje ili vise od startnih 5 klubova. Gledali bi se samo rezultati, pa kako bude. Mnogo bi se vise obracala paznja na skauting, omladinsku skolu....ne bi smelo da bude promasaja toliko prilikom transfera itd itd. Kada je u pitanju prolaz u evropske kupove, prvih 6 ekipa i to: Sampion od playoffa za LS Vicesampion u kvalifikacije za LS od 2.kola Treceplasirani od playoffa za LE Cetvrtoplasirani u kvalifikacije za LE od 2.kola Petoplasirani od playoffa za LK Sestoplasirani u kvalifikavije za LK od 2.kola Smatram da bi Uefa to morala da prihvati jer sad ima mnogo vise klubova u kvalifikacijama iz sve 4 drzave. Eto. Ja bih se za ovo borio.

    • 5. maj 2022 | 07:37

      Kokos

      @Marko

      Kad ce te shvatiti da Crvenu zvezdu i njene sklanjalice vise niko ne gleda? To je klub ogrezao u teski kriminal pun nespisibnih lopovcina za bilo sta casno i pisteno koji su i prosle godine napravili minus od 6 miliona eura nako poklonjenih 10 miliona od strane Srbije. Zvezdine fudbalere niko ne zeli, nikom ih ne moze prodati, klub vode ljudu nespisobni da pogode stranca i zato ih imaju 15 i ne znaju kako da ih se rijese. Da vam Vucic dzakovima ne unodi novac imali bi dug od 200, a ne 90 miliona. Mediji sve kriju i nijedan nije objavio finansijski izvjestaj jer ne smije iz straha

  • НС ДУНАВ

    4. maj 2022 | 16:45

    Кад политичари не буду узимали у уста ТИТИНЕ близанце,кад им не би давали новце из државне касе,кад медији не би фаворизовали бг двојац,кад би се људи у градовима попут Ниша,Крушевца,Крагујевца ослободили провинцијског комплекса и почели да навијају за клуб из свог града ,кад би ...еех кад би ,али не може се од два државна пројекта и љубимаца свих режима ,дисати.

  • Johnny

    4. maj 2022 | 13:00

    Dok ne uđe krupan kapital u manje klubove, ništa od toga! Ne možete očekivati da slaba privreda daje jak sport i kulturu, sve je to veoma povezano! Setite se kakva je privreda države bila kada je Zvezda bila prvak evrope! Nema interesovanja publike za bilo koju ekipu osim Partizana i Zvezde a i to sve manje.. Uspesi u međunarodnim takmičenjima manjih klubova podižu interesovanje i kvalitet. Šta vam znači jak Čukarički kad ispadne u prvom kolu kvalifikacijaod Jermena i sl.. Šta vam znače jaki manji klubovi koji nemaju publiku? Realno, jeste li videli da neki manji klub ima navijače u gostima? Kome to treba? Ko će da ulaže novac u to? Fudbal se igra zbog publike koje ovde defakto nema!

  • Gedza

    4. maj 2022 | 13:00

    Vi da to stvorite pa ja da pucam kintu,ovako ulozim na Zvezdu,Vuckovog mezimca I cekam isplatu svake godine a ne da me drzite u ne izvesnost. To nam ne treba,nikako!

    • 4. maj 2022 | 16:49

      Vazi

      @Gedza

      Razumem te potpuno,tako sam i ja u vreme mezimice Toletove kada je titula bila sigurica za Partizan Jbg sve se promeni zar ne

  • Ssss

    4. maj 2022 | 13:00

    Svi nesto kukaju na tu ligu, a ne bi otisli na utakmicu lokalnog tima dok im ne plate. Nemamo tu kulturu jednostavno, evo primer je vaterpolo, gde nasi klubovi dominiraju u Evropi, a niko ne gleda, KLS dvorane zvrje prazne, isto tako i u rukometu, a u tim ligama nije dominacija vecitih. Ode se na neko finale eventualno i to je to.

  • Snežka

    4. maj 2022 | 12:49

    Ja i ti nemamo poraz...

  • Ivan

    4. maj 2022 | 12:22

    Bice toga cim se klubovi privatizuju a blizanci otrgnu od titule klubova od drzavnog interesa i vaznosti. A to ce biti nikada.

    • 4. maj 2022 | 12:53

      Johnny

      @Ivan

      Rumuni su privatizovali klubove pre više od 25 godina, i? Ne bilo kakva privatizacija, mora da postoji jasan plan..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA