≫ 

Ekspanzija "sokera" u SAD dostigla vrhunac: Sijetl osvojio Ligu šampiona, Ameri sad lude za fudbalom!

Ekipa sa severozapada slavila 3:0 protiv meksičkog Pumasa iz meksiko Sitija i stekla pravo da se bori za svetsku titulu prvaka sveta

  • 0
sijetl saunders Foto: Tanjug/Ap

Solidni poznavaoci košarke sećaju se sa setom da je američki Sijetl nekada bio zaluđen za igrom pod obručima koja je u tom gradu bila sve zahvaljujuči slavnim Supersoniksima kojima je samo titula nedostajala da krunišu sve što je franšiza stvarala za četiri decenije postojanja u "kišnom gradu".

Danas, Supersoniksa nema (preselili se u Oklahomu), ali je grad ipak uspeo da se održi kao jak sportski centar, čak i da osvoji moguće i najznačajniju sportsku titulu u istoriji Sijetla - KONKAKAF Ligu šampiona!

Za ogroman uspeh i veliko slavlje navijača zasluge idu fudbalskoj ekipi Sijetl Saunders koja je pobedom u revanšu finala nad Pumasom iz Meksiko Sitija 3:0 (prvi meč 2:2) postala prvi MLS tim kome je to pošlo od ruke (preciznije - od noge) posle Los Anđeles Galaksija koji je to uspeo sada davne 2000. i u drugom formatu.

Heroj pobede pred krcatim tribinama bio je dvostruki strelac Raul Ruidiaz dok je jedan dao prekaljeni urugvajski golgeter Nikolas Lodeiro (33), bivši fudbaler sve samih slavnih klubova od Ajaksa, Korintijansa i Boke Juniors, koji danas uveseljava američke navijače u Sijetlu.

- Nema reči kojima mogu opisati ovo što sada osećam - bio je pod jakim naletom emocija Ruidiaz dok je pokušavao da nađe prave reči.

- Klub je ispisao istoriju i sve ovo je zaslužio - dodao je.

Sijetl je osvajanjem Lige šampiona KONKAKAF zone, osim pehara i slave, obezbedio sebi mesto na završnom turniru za trofej klupskog prvaka sveta, i biće prvi MLS tim koji će igrati tamo.

Podsetimo, turnir na kome će se za trofej svetskog klupskog prvaka boriti kontinentalni šampioni igra se u Kini, ali još nije određen datum usled zgusnutog rasporeda i Mundijala.

- MLS je zaslužio kontinentalnu titulu, i ovo će biti zapisano u istoriji - poručio je Lodeiro koji je zajedno sa saigračima završio u zagrljiajima oduševljeih navijača. Bilo je i suza.

Veliki uspeh Sijetla je još jedna iskorak fudbala koji i na tlu SAD uveliko hvata priključak po popularnosti sa tradicionalno najpopolarnijim sportovima na severnoameričkom kontinentu.

Video: Srpski fudbaler u neverici šta je Real uradio u polufinalu Lige šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA