Milan sledeće subote može da postane šampion: Leao dodavao, Tonali pogađao, Verona pala posle preokreta!

Dva puta dobitna kombinacija i Milan bi mogao do džek pota

  • 4
Sandro Tonali vodi Milan ka tituli Serije A Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Milana ostvarili su verovatno najbitniju pobedu u sezoni pošto su posle preokreta slavili na gostovanju Veroni 3:1 i tako napravili podlogu da sledeće subote, kada se bude igralo 37. kolo Serije A, proslave titulu prvaka Italije.

Milan je sada na dve runde do kraja šampionata na četiri boda od drugoplasiranog Intera i u subotu, kada igra protiv Atalante, pobedom bi mogao da pečatira svoju sudbinu.

Heroji pobede protiv Verone su Sandro Tonali sa dva gola, ali i Leao sa dve asistencije, a da njih dvojice nije bilo, ova noć ne bi bila toliko srećna za tim iz grada mode. Alesandro Florenci je samo stavio tačku na nadanja domaće ekipe. 

Sedam minuta pre kraja prvog poluvremena, srpski reprezentativac Darko Lazović prošao je po strani i centrirao, te pronašao Davidea Faraonija koji je glavom pogodio za vođstvo domaćina.

Nije Milan mnogo čekao, samo do trećeg minuta nadoknade prvog dela igre - Leao je prošao po levoj strani, ostavio čuvara iza sebe i poslao loptu po zemlji u peterac gde se našao Tonali koji ju je prosledio samo u desni donji ćošak.

Već u 50. minutu, ista kombinacija. Leao je sada na drugom delu terena dobro prošao i uposlio Tonalija koji ponovo nije imao problema da pogodi, a sada donese i preokret.

Za kraj, u 87. minutu je Florenci na asistenciju Mesiasa utvrdio trijumf i pripremio eventualno veliko slavlje u Milanu već u subotu.

Video: Lalatović pao na kolena posle pobede: Pogledajte slavlje trenera Radničkog 1923 na kraju meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA