Dule Savić u majici sa slovom Z pored vođe Delija: Srbi, Rusi, Belorusi i onaj pravoslavni deo Ukrajine...

Bivši fudbaler Crvene zvezde je izašao pred javnost u veoma zanimljivoj majici

  • 46

Kada bi neko mogao da smisli dnevnik o navijačkim grupama, to bi verovatno bila knjiga "Mogu li i ja s vama da razbijam voz" koju je napisao legendarni vođa Delija, Zoran Timić Tima, koji je i održao promociju svoje knjige na Marakani uz prisustvo brojnih legendi Crvene zvezde.

Na Marakani su se mogla videti i brojna imena koja su zlatnim slovima upisana u igrački istorijat Crvene zvezde. Pored Dragana Džajića, Vladimira Petrovića Pižona, promociji knjige je prisustvovao i legendarni fudbaler Dušan Dule Savić, koji je i održao kratki govor.

Dule Savić se pojavio u majici koja je na grudima imala ispisano slovo "Z" koje predstavlja znak podrške Rusiji, koja je već preko dva meseca u sukobu sa Ukrajinom, dok ovo slovo može biti viđeno na ruskim vozilima, tenkovima, bilbordima...

Svoje izlaganje Dule Savić je i krenuo čestitanjem pobede nad fašizmom, koja se simbolizuje upravo na adnašnji dan, 9. maja, kada je ratifikovan sporazum o nemačkjoj kapitulaciji u Drugom svetskom ratu.

- Dragi Zvezdaši, želim da čestitam veliki dan pobede nad fažizmom, u kom su Srbi, Rusi, Belorusi i onaj pravoslavni deo Ukrajine dali najveći doprinos i podneli najveće žrtve - počeo je svoje izlaganje Dule Savić, posle kog se okrenuo i samoj knjizi.

- Ovo je dan danas, pojavljivanje ove knjige, ovo je dan pobede nad zaboravom, sve što nije zapisano, sve što nije u knjizi, nije se desilo. Imamo jednu knjigu koja je važna i značajna, hvala Timi koji je sva iskustva i priče i događaje sa tribina, sa stadiona stavio na papir i na taj način odao poštovanje i izrazio ljubav svojim drugarima koji su sve dali za Zvezdu - istakao je slavni golgeter, čiju kompletnu izjavu možete pogledati u videu na početku teksta.

Video: Dule Savić u zvezdinom dresu skočio iz aviona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branislav

    9. maj 2022 | 20:31

    Bravo Dule Srbendo...

  • Zipex

    9. maj 2022 | 21:06

    Nevin narod gine a mi se šetamo unakolo sa nekakvim majcama sa slovom "Z" za koje ni sami neznamo šta znači, kao šatro podržavamo ruse a kad su na nas padale bombe, tih istih rusa koje sada obažavamo nigde nije bilo.

  • Златокоса

    9. maj 2022 | 20:17

    Z❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA