Ukrajinci napravili poseban dres: Na njemu se nalazi i zastava Srbije, žele da pošalju jaku poruku svetu

Naša zemlja se nalazi na dresu, jer je među onima koja je pomogla Ukrajincima koji su se našli u nedaćama sukoba

  • 31
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Engleska - Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Ukrajine predstavio je nove dresove u kojima će reprezentacija te zemlje nastupati u budućem periodu, pre svega u prijateljskim mečevima. Interesantno je da je na prednoj strani dresa gde po sredini prikazana mapa te zemlje, koja je oivičena zastavama zemalja koje pružaju pomoć Ukrajincima. Među njima je i zastava Srbije.

Na dresu stoji veliki natpis na kojem piše "Ujedinjeni za Ukrajinu", a na leđima će se naći brojevi koji će biti sačinjeni od imena ukrajinskih gradova koji su najteže pogođeni u sukobu koji se trenutno odvija na istoku Evrope.

Fudbalski savez Ukrajine po odigravanju mečeva ima nameru da pokloni dresove gradovima čija će se imena naći na leđima reprezentativaca.

U ovom jedinstvenom dresu reprezentacija Ukrajine igraće samo utakmice koje će poslužiti kao priprema za baraž Svetskog prvenstva 2022. Posle toga, po jedan dres biće poklonjen svakom gradu u Ukrajini čije se ime nađe na dresurekao je predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine, Andrej Pavelko.

U planu je odigravanje tri prijateljska meča kada je reč o Ukrajincima, dok posle svega toga stiže i polufinale baraža za Mundijal sa Škotima koji je zakazan za 1. jun, dok će pobednik tog meča igrati protiv Velsa za odlazak u Katar.

Video: Ukrajinska atletičarka opisala dramu: Letele su bombe, tri dana sam putovala do Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poopaj

    10. maj 2022 | 18:25

    A to sto imaju i zaszavu Kosova i Metohije to nikom nista, to nije za vest i protestnu notu...kod sebe ne oriznaju secesiju a kod drugih moze. Slava Rusiji

  • teorija zavere

    10. maj 2022 | 18:22

    Pored naše tu je i zastava tzv. Kosova, a Ukrajina nije priznala tzv. Kosovo.

  • I

    10. maj 2022 | 18:14

    Ima na tim dresova i jedna lažna država....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA