Zvezdina "osmica" protiv Pazaraca nije najubedljivija pobeda u istoriji, evo kada su crveno-beli brojali do 10

Veoma velike pobede je imala Crvena zvezda kroz svoju istoriju

  • 1
FK Crvena zvezda, FK Novi Pazar, Kup Srbije Foto: MN Press

Crvena zvezda je ovog predvečerja savladala Novi Pazara sa 8:0 u polufinalnom meču Kupa Srbije, te su tako zakazali megdan sa Partizanom u finalu ovog takmičenja. Zvezda je protiv Novog Pazara postigla osam golova, što, verovali ili ne, nije najubedljivija pobeda ovog kluba u istoriji.

Isti rezultat su crveno-beli zabeležili i pre tri godine, kada su u meču šesnaestine finala slavili protiv Trepče identičnim rezultatom od 8:0, kada su golove postigli Van La Para, Tomane, Miloš Vulić, Aleksa Vukanović i čak četiri gola su bila deo Velja Simića.

Pored ove pobede, Zvezda je imala i još ubedljivih izdanja, kada su naterali goste da vade loptu iz mreže po čak devet puta. To su bile tri prvenstvene utakmice protiv Slobode iz Tuzle, Vardara iz Skoplja, te Napretka iz Kruševca, a sve su završene sa po 9:1. Najsvežija od te tri utakmice jeste ona protiv Napretka u sezoni 2000/2001, kada su golove postigli Lerinc (dva puta), Jelić (dva puta), Pjaović, Drulić, Aćimović, Mirković i Lalatović.

Zvezda je u ligi čak tri puta brojala do "osam", prvi put protiv 14. Oktobra kada je bilo 8:0, a iduća dva puta su padali Čukarički i Rad, koji su uspeli da postignu makar po jedan utešni gol - 8:1.

Kada je reč o Kupu, Zvezda je tamo bila i ubedljivija, pošto je uspela da postigne 10 golova protiv Mladosti iz Podgorice u sezoni 1998/1999. Tada je Zvezda slavila sa 10:1. Crveno-beli su jednom postigli i devet golova (protiv Veleža), ali i kao protiv Hajduka s Liona.

Najubedljivija pobeda Crvene zvezde u evropskim takmičenjima viđena je 1957. godine, kada su savladali Didelanž sa 9:1. Dok je dosta svežija ona pobeda protiv Ventspilsa koja je odigrana 2011. godine, kada su crveno-beli slavili sa 7:0 golovima Andije Kaluđerovića (dva), Kristijana Borhe (dva), a potom i autogolom Marineza i pogocima Lazovića i Mezenge.

Video: Svih 8 golova Zvezde protiv Novog Pazara na jednom mestu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rsb - km

    14. maj 2022 | 10:31

    Najubedlivija pobeda u kup takmičenja Crvena zvezda je ostvarila 1954g. protiv Kosova (Kosovo - Crvena zvezda 1:12).. Prva zvanična utakmica u istoriji Crvene zvezde je završena rezultatom 18:0 u korist Crvene zvezde, ta utakmica je igrana u okviru Beogradske lige takmičenja (zvana "Beogradsko prvenstvo") koja bila pomoćni deo prvenstva NR Srbije 1946. U okviru te "Beogradske lige" Crvena zvezda dobila još jednu utakmicu sa 18:0, a te dve utakmice su zvanične jer su igrane u okviru pomoćnog dela prvenstva Srbije 1946, to prvenstvo je zvanično priznato kao "Nacionalno prvenstvo NR Srbije 1946.".. Možda "najbolja utakmica" Crvene zvezde u njenoj istoriji koja završila sa visokim rezultatom, predstavlja utakmica 8. kola prvenstva 1980/81 kada Crvena zvezda pobedila Tuzlansku Slobodu sa 9:1 sa obzirom na to da Crvena zvezda bila prva, a Sloboda četvrta u te sezone.. Ovi podaci se daju da bi se kompletirala tačnost podataka u vezi komentara za visoke pobede Crvene zvezde na zvaničnim utakmicama..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA