Salernitana promašila penal za opstanak u Seriji A: Strepeće Salerno i u poslednjem kolu

Peroti je imao veliku priliku da gotovo izvesno obezbedi svojoj ekipi članstvo u elitnom rangu takmičenja i naredne sezone

  • 3
Empoli - Salernitana Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Empolija i Salernitane podelili su bodove u 37. kolu Serije A pošto su odigrali 1:1 u meču koji je mnogo više značio gostima koji vode veliku borbu za opstanak.

Empoli je u meč ušao rasterećeno, obezbedivši opstanak, a to je verovatno i pomoglo domaćim fudbalerima koji su do pogotka stigli u 31. minutu preko Patrika Kutronea.

To je bio veliki problem za Salernitanu, koja sa Kaljarijem i Đenovom vodi veliku bitku za opstanak, ali su gosti u 76. minutu uspeli da dođu do izjednačenja, pošto se Federiko Bonacoli odlično snašao u petercu rivala i makazicama postigao pogodak.

Samo osam minuta od izjednačenja gosti iz Salerna su dobili veliku priliku da odnesu sva tri boda, i možda već posle ovog kola obezbede opstanak. To se nije desilo, jer je Dijego Peroti veoma loše izveo penal, koji je Gugljemo Vicario odbranio i rastužio veliki broj navijača koji su stigli iz Salerna.

Salernitana sada ima 31 bod, dva više od Kaljarija i tri više od Đenova, ali obe ekipe imaju još dva meča do kraja šampionata. Ono što ide na ruku Salernitani jeste što Kaljari ima meč protiv Intera, dok Đenova gostuje Napoliju, pa su tako fudbaleri iz Salerna i dalje najveći kandidati za opstanak u ligi. U teškoj situaciji su i Specija i Sampdorija, ali oni bi ipak trebalo da bez problema ostanu u elitnom društvu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    14. maj 2022 | 17:31

    Salernitana samu sebe zeli da"izbaci"iz lige,danas promaseni penal za pobedu i u proslom kolu primljeni gol od Kaljarija u 98min,opstanak bi bio obezbedjen sa tih 4 boda

  • Milanče

    14. maj 2022 | 19:17

    Salernitana sebi zagorčala život sad a razlog je taj što su 3 kola pred kraj igrali međusobni duel sa Kaljarijem i pobeda tad bi ih odvojila na 4 boda i danas bi odlučili o tome ali su primili u 99 minutu i sad su propustili šansu protiv Empolija da se odvoje na 4 boda do kraja i sad i ako prođu nekažnjeno (Kaljari i Đenova) moraju da dobiju neugodni Udineze pošto Kaljari igra sa Venecijom kojoj taj meč možda neće značiti ako ne pobedi Romu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA