≫ 

Poznato ime i drugog tima koji ispada iz Superlige: Lalatov Radnički u baražu uprkos porazu u Subotici

Pred poslednje kole plej-auta jasno je koje dve ekipe će se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi Srbije

  • 4
Marko Mirić Printscreen: TV Arena sport

Fudbaleri Metalca naredne sezone će se takmičiti u Prvoj ligi Srbije, pošto su porazom na domaćem terenu od lučanske Mladosti rezultatom 3:0 izgubili sve nade o eventualnom opstanku.

Metalac je pre ovog meča znao šta ih ostavlja u ligi - dve pobede u poslednja dva meča, uz dva poraza kragujevačkog Radničkog. Već nakon pretposlednjeg kola jasno je da su svoje šanse izgubili.

Pogotke za Mladost postigli su Saša Jovanović iz penala u 14. minutu, Nemanja Mićević u 48. minutu, dok je treći gol postigao Bogdan Milošević u nadoknadi vremena.

Poraz Metalca obezbedio je kragujevačkom Radničkom opstanak u ligi, bar do baraža. Subotički Spartak je savladao Radnički rezultatom 2:1 nakon preokreta, pa su tako Subotičani i definitivno obezbedili opstanak.

Radnički je poveo golom Marka Mirića već u sedmom minutu, a nekadašnji fudbaler Spartaka nije želeo da proslavi gol koji je postigao protiv bivšeg kluba.

Video: Mirić postigao gol protiv svog bivšeg kluba i nije se radovao

Subotičani su izjednačili u 14. minutu golom Stefana Filipovića, koji je iskoristio odličan centaršut iz kornera i zakucao loptu glavom u mrežu rivala.

Video: Stefan Filipović sjajnim udarcem glavom doneo izjednačenje Spartaku protiv Radničkog

Konačan rezultat postavio je napadač domaćih Nemanja Nikolić koji je u 57. minutu bio siguran egzekutor penala.

Video: Nemanja Nikolić siguran realizator penala

Do kraja plej-auta ostaje da se vidi ko će biti druga ekipa koja će uz Radnički ići u doigravanje za opstanak, a ta borba će se voditi između Mladosti i Novog Pazara.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA