≫ 

Borusija ima novog trenera: Terzić u Dortmundu iduće tri godine

Biće mu ovo drugi mandat u ovom klubu

  • 0
Borusija Dortmund, Budnesliga Foto: Tanjug/AP

Borusija iz Dortmunda je odlučila da u iduću sezonu uđe sa novim trenerom. Marko Roze je dobio otkaz, a umesto njega na klupi će se naći Edin Terzić koji je potpisao ugovor sa klubom do 2025. godine.

Terziću je ovo drugi mandat u klubu iz Dortmunda, pošto se na istom mestu našao i kao "privremeni" trener kluba, kada je u periodu od decembra 2020. godine do maja iduće 2021. uspeo da osvoji i Kup sa ekipom Borusije.

Tada ga je zamenio upravo Marko Roze, s kojim uprava Dortmunda nije bila baš zadovoljna kako je vodio klub, te je dobio otkaz posle godina dana.

Terzić je svoju igračku karijeru proveo igrajući za nižerazredne klubove u Nemačkoj, da bi u periodu od 2010. do 2013. radio kao skaut za Jirgena Klopa, dok je bio u Borusiji iz Dortmunda. Terzić je potom bio asistent Slavena Bilića u Bešiktašu, a potom i u Vest Hemu.

Posle ovog iskustva, Edin Terzić je položio za UEFA pro licencu, da bi se vratio u Borusiju gde je bio asistent Lusijana Favra. Sve u svemu, kada se podvuče crta, veoma bogata karijera je iza Edina Terzića koji ima tek 39 godina.

Video: Snimci za istoriju: Bundesliga se vratila, a evo kako se sada igra fudbal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA