≫ 

Junak Javora vida rane: Doktori mu strogo branili da igra, on doneo Ivanjičanima Superligu

"Odmah posle meča protiv Žarkova doktori su mi rekli da mi sledi pauza najmanje mesec dana i da moram da mirujem. Ali igrao sam na svoju ruku, doktori su mi rekli da ni ne pokušavam da igram, da neću moći da izdržim", priča Luka Luković, igrač koji se oglušio o svaete lekara i golom doneo Ivanjičanima direktan plasman u elitu

  • 0
Fudbal Luka Luković Javor Foto-montaža: MN Press, Instagram/lukalukovic, Printskrin: youtube/superliga

Javor je prošle godine napustio elitu srpskog fudbala, ali njihova putnička ekspedicija nije dugo potrajala, pošto su samo 365 dana kasnije uspeli da se vrate u Superligu. Heroj Ivanjičana je bio Luka Luković, fudbaler koji nije želeo da napusti klub kada su ispali, a fortuna je odlučila da upravo on i bude heroj novog povratka.

Prva liga Srbije je ove sezone bila izuzetno ujednačena, poslednje 37. kolo je donelo borbu čak tri ekipe za viši rang. Javor, IMT i Železničar su se borili, jedna ekipa je mogla direktno "gore", dok bi druge dve morale sreću tražiti kroz baraž.

Javor se mučio protiv Loznice, ekipi iz Ivanjice nije odgovarao remi, pošto su i IMT i Železničar imali prednost u svojim mečevima. Tada je na scenu stupio Luka Luković, postigao je tooliko čekani gol, za erupciju slavlja na stadionu, za pobedu, za Superligu!

Posle meča je pokazao i s kakvom nogom je odigrao: otečenom do te mere da je delovalo kao da umesto zgloba na tom mestu ima tenisku lopticu. Kako je za Telegraf rekao, doktori su rekli da neće moći mesec dana da potrči.

Da je slušao lekare, ne bi ni igrao meč sa Loznicom, ali je stisnuo zuibe, želja da bude na terenu uz saigrače kad je najvažnije, bili su jači od bolova...

- Odmah posle meča protiv Žarkova doktori su mi rekli da mi sledi pauza najmanje mesec dana i da moram da mirujem. Ali igrao sam na svoju ruku, doktori su mi rekli da ni ne pokušavam da igram, da neću moći da izdržim. Ali smogao sam snage, odigrao sam i došao je taj gol, došao je plasman u Superligu.

zglob luka lukovic Foto: instagram/luka lukovic

Luković je postao heroj Javora i heroj Ivanjice, došao je gol i plasman, a kako kaže sada su se strasti već smirili i fokus je na pripremama za Superligu.

- Smirilo se, slavlje je trajalo ova dva-tri dana. Danas mi počinje odmor i spremanje za novu sezonu.

Inače, Luković je zimus i uzeo "papire" iz Javora, sve je bilo manje-više rešeno, bio je spreman da ode, ali je naprasno odlučio da ostane, što se ispostavilo kao odličan potez.

- Imao sam ponude nekih superligaša, ali kad sam ostao u Javoru na početku sezone kad smo ispali, odlučio sam da ostanem i da sa njima izborim povratak u Superligu, a to mi je i pošlo za rukom.

Lukoviću je teško pala prošlosezonska eliminacije u niži rang, za koju kaže da nije bila samo posledica igara na samom terenu.

- Prošle godine smo nesrećno iz lige, borili smo se do poslednjeg kola. Neke druge stvari, koje nisu bile fudbalske su prevagnule, ali Bog nas je nagradio i vratili smo se. Sad krećemo sve ispočetka.

luka luković Luka Luković prošle godine negde u ovo vreme, posle ispadanja iz Superlige

Kao što smo već gore pomenuli, čak su se tri ekipe borile za preostalo mesto u Superligi. Luka je istakao da je PLS ove sezone bila poprilično teška,

- Baš je teška liga, ova liga je teža od Superlige. Ali najstvarnije. Teže je, ima manje kvaliteta u ovoj ligi, manje se igra fudbal. Čeka se greška protivnika i to se mora iskoristiti.

Pored Prve lige, dinamična i izjednačena je bila i Superliga, gde se odluka o šampionu dobila tri u poslednjem kolu. Luković ističe da je to dobro, jer Srbija konačno dobija ligu kakvu zaslužuje.

- Pratio sam, drago mi je što je naša zemlja došla do toga da je sve neizvesno. Ne može niko ništa više da kaže, prvenstvo dolazi do izražaja, ekipe su u bod ili dva, ujednačeno. Mislim da će liga iduće godine nikad jača, pogotovo zbog tih mesta za Evropu. Ekipe će se borizi za Evropu i boriće se za Evropu. Svi će juriti to treće mesto, tu su Čukarički, TSC, Vojvodina će se dobro pojačati...

I pored odličnih partija Luka ne planira da napusti Javor, kako kaže ima još dve godine, a u Ivanjici se oseća kao kod kuće.

- Više ništa ne planiram, prošlo leto sam planirao, bio sam ubeđen da ću otići. To se nije desilo, imam ugovor još dve godine. Ako dođe nešto, došlo je. Ako ne, ostajem. Tamo mi je lepo i zato bih i ostao.

Za kraj našeg razgovora, Luka je otkrio i kako će provesti ovaj odmor, ali i zašto će mu povreda "dobro doći".

-Vratio sam se u Beograd, odmaram. Ne mogu da igram fudbal, ali mogu da uzmem svoju ćerkicu za ruku i da šetam. Ništa mi više i ne treba.

Video: Fudbaler Javora spektakularno zaprosio svoju devojku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA