Bajern "čerupa" Ajaks: Dušan Tadić ostao bez još jednog važnog saigrača

Rane aktivnosti na tržištu minhenskog velikana

  • 1
FK  Ajaks Roma, FC Roma Ajax

Foto: Tanjug/AP

Bajernje u svoje transfer aktivnosti u letnjem prelaznom roku počeo iz Amsterdama, odakle je doveo već dva igrača. Nakon Nusera Mazrauija, koji je u Minhen stigao kao slobodan igrač, Bavarci su sada odlučili da dovedu još jednog fudbalera "kopljanika", Rajana Gravenberha.

Centralni vezista rođen 2002. godine biće Bajernov zalog za budućnost, ali i za sadašnjost. Bavarci veruju da bi dovođenjem njega mogli da reše pitanje centralnog veziste za dugi niz godina, pa su zato odlučili da Ajaksu plate 25 miliona evra.

U prethodnoj sezoni, u kojoj je Gravenberh sa Ajaksom osvojio titulu, u Erediviziji vezista je postigao dva gola i upisao pet asistencija na 30 utakmica.

Ugovor sa Bajernom potpisao je do 2027. godine, dok je Nuser Mazraui, saigrač Gravenberha iz Ajaksa, prethodno potpisao ugovor do 2026. godine.

Dva izlazna transfera sigurno će naterati klub iz Amsterdama da se aktivira na tržištu i dovede zamene za veoma bitne igrače koji su napustili ekipu.

Video: Tadić: Dok Piksi nije došao nismo se uopšte bavili sobom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA