≫ 

Saznajemo! Egzodus u Partizanu: Posle Stanojevića odlazi najmanje sedam igrača

Crno-beli su, bez obzira a epilog finala Kupa, rešili da naprave veliki zaokret i iskoriste činjenicu da nekolicini prvotimaca ističu važeći ugovori

  • 60
FK Partizan, FK Crvena zvezda, 166. večiti derbi Foto: MN Press

Posle moralnog čina, odlaska trenera Aleksandra Stanojevića koji je svu krivicu preuzeo na sebe, vreme je za promene i u igračkom kadru i to korenite, jer je postojeća generacija fudbalera Partizana, kvalitetom najslabija možda i u istoriji kluba, koja je na okupu dve, pa i više godina, dosegla gornju tačku limita i naprosto – nije opravdala očekivanja pošto će i treću godinu zaredom okočati bez trofeja.

Neki od igrača su dali određeni doprinos, neki su, pak, tek povremeno uspevali da se izbore za minute, ali bez konkretnog učinka, a postoje i oni koji su dve godine proveli u medicinskom bloku primajući “masne” plate bez ikakvog doprinosa na terenu, čak ni na treninzima.

Zato su se u Humskoj još pre mesec dana odlučili na veliki “rez”, bez obzira na epilog finala Kupa Srbije, nalik onome koji je u leto 2019. sproveo tadašnji trener Savo Milošević, s tim da će u ovom talasu crno-bele momentalno po okončanju takmičenja napustiti najmanje sedam fudbalera, saznaje Telegraf, dok će ostatak promena diktirati tržište u prelazom roku!

Da ne okolišamo previše, Partizan će se odmah po okočanju sezone rastati sa - Lazarom Markovićem, Milošem Jojićem, Ivanom Obradovićem, Rajkom Brežančićem, Lazarom Pavlovićem, Milanom Smiljanićem, kao i sa iskusnim Bojanom Ostojićem za koga ipak postoji rezervni plan, s tim da je on vezan za filijalu Teleoptik.

Ovoga puta "rastanak" i neće biti toliko težak, niti finansijski opterećujući, jer svim pomenutim igračima ističu važeći ugovori i Partizan je odlučio da ne nastavi saradnju (sem Ostojića), iako je pre nekoliko meseci za neke od njih negde možda i postojala ideja o produžetku ugovora.

miloš jojić Foto: MN Press

Konkretno, klub iz Humske je nameravao da produži ugovor Milošu Jojiću, čak mu je pre skoro dva meseca poslao i predlog nastavka saradnje sa korigovanim finansijama, umanjenim za 20 odsto u odnosu na dosadašnju zagarantovanu zaradu.

Video: Fenomenalna akcija Miloša Jojića i neodbranjiv šut sa ivice šesnaesterca posle duplog pasa za 2:0

Jojić u tom trenutku nije dao konkretan odgovor, a potom je iz nehata "stao na žulj" navijačima Partizana, koji su iz meča u meč počeli da ga prozivaju sa tribina, da bi sve eskaliralo u duelima Lige konferencija sa Fejenordom kada je i sam Stanojević bio primoran da ga izvede iz igre, poštedi i njega samog, ali i ostatak tima dodatnog bremena i kritika.

Nstavilo se i u mečevima posle toga i kulminiralo na utakmici sa TSC kada je iskusni igrač zamenjen u 38. minutu zbog kardinalne greške, koja je doprinela golu gostiju. Bilo je tada verovatno jasno i Stanojeviću, ali i ljudima iz Humske da ta saradnja više nema perspektivu, jer u i oko samog kluba je već suviše negativnih stvari da bi pojedinac navlačio dodatni gnev i energiju koja bi uticala na sve aktere. Otuda se Partizan prosto povukao iz pregovora, tim pre što je i sam igrač u neposrednim razgovorima nagoveštavao da će u trenutnim okolnostima teško prihvatiti ponudu da ostane.

FK Partizan - FK Fejnord Foto: Nikola Tomić

Što se Lazara Markovića tiče, situacija je drugačija utoliko što mu Partizan, kao i ostatku navedenih igrača (sem Miloša Jojića i u neku ruku Bojana Ostojića) uopšte nije ni ponudio produžetak ugovora. U Humskoj su nezadovoljni učinkom kapitena, koji ove sezone nije zatresao mrežu rivala, a pride su mimoilaženju doprineli i zategnuti međuljudski odnosi na relaciji igrač-stručni štab i igrač-klub, što je bio jasan znak da se zajednička misija završava ovoga leta.

Video: Marković nije iskoristio stopostotnu šansu: Svu prednost u kontri proćerdao lošim šutem

Rekosmo već da crno-beli neće "zadržavati" ni Milana Smiljanića, Ivana Obradovića i Rajka Brežančića, koji nisu imali ama baš nikakav uticaj i učinak u postojećem timu Partizana, a posle nekoliko ukazanih i neiskorišćenih prilika na izlaznim vratima je i mladi Lazar Pavlović, kome će klub iz Humske takođe dati odrešene ruke u izboru nove sredine.

Finale kupa Srbije, Derbi Foto: Nikola Tomić

Ostojić da uči mlade igrače

Kada je reč o Bojanu Ostojiću, njegova misija u prvom timu će takođe biti okončana, no, neće se u potpunosti oprostiti od Partizana, već klub ima plan kako da iskoristi njegovo iskustvo, a pride i da mu se oduži za doprinos u ranijim sezonama i krajnje pošten odnos prema dresu.

Video: Drugi put se trese mreža Javora, Partizan preokrenuo preko Ostojića

Naime, Partizan je strateški odlučio da filijala Teleoptik bude ono što je nekada bila – baza, razvojni tim i obavezno "školovanje" za svakog budućeg prvotimca pre nego što kroči u najjaču selekciju. Samim tim, u Humskoj nameravaju da pojačaju "optičare" i da se, ukoliko bude moguće, domognu Prve lige Srbije, gde bi fudbaleri sticali veliko iskustvo za takmičenje u prvom timu i Superligi.

Ideja je da se ekipa pojača sa nekoliko iskusnijih igrača, među kojima je i Ostojić, uz koje bi momci iz škole sazrevali i stasavali za najjaču selekciju. Otuda će iskusni štoper dobiti novi ugovor i novu misiju, koja mu nije strana, jer su uz njega “učili” i Nikola Milenković, Strahinja Pavlović...

Ljubomir Fejsa Foto: MN Press

Znak pitanja pored Fejse

Postoje igrači pored kojih u Partizanu stoji i veliki, ogroman znak pitanja. Konkretno, radi se o Ljubomiru Fejsi, koji je zimus slavodobitno najavljen kao veliko pojačanje, a ne da nije pomogao timu na mečevima, već se na prste dve ruke može nabrojati kada je čestito i trenirao sa saigračima.

Video: Stanojević izneo loše vesti: Fejsa je daleko od terena, još ne može da se oporavi

Povredio je koleno tri dana pošto je potpisao ugovor i to tako što se lopta u običom duelu našla između njegovog i stopala Saše Zdjelara. Istoga dana je na sopstvenu inicijativu i bez konsultacija sa medicinskim timom Partizana "prešao ulicu" u Beleku, obreo se drugom hotelu i, posle konsultacija sa privatim kondicionim trenerom, odlučio da na jednoj klinici u Antaliji ubrizga krvnu plazmu, verujući da će tako ubrzati proces oporavka.

Ne da ga nije ubrzao, već mu je u danima, pa i mesecima koji su usledili "otkazivao" deo po deo tela usled duge pauze bez takmičenja pre samog dolaska u Partizan, a po poslednjoj dijagnozi dobio je upalu lože zbog jačih treniga koje je praktikovao trener Stanojević. Iako je Fejsa veliki profesionalac, "krštenica" očigledno čini svoje i pitanje je koliko će i igrač i klub dobiti ukoliko se nastavi "izuđeni brak", oročen na još godinu dana.

Nemanja Miletić Foto: MN Press

Miletić bio bliže inostranstvu

Pisali smo već da postoje još tri fudbalera kojima Partizan nemerava da produži ugovor i to su golman Milan Lukač, desni bek Aleksandar Miljković i centralni defanzivac Nemanja Miletić, jer svim navedenim igračima saradnja takođe ističe ovoga leta.

U slučaju Lukača i Miljkovića to gotovo sigurno neće biti problem, ali Miletić je ipak “teža priča”, jer su igrača pre derbija u Kupu postojala interesovanja sa nekoliko strana i više je naginjao ka odlasku u inostranstvo.

Crno-beli su i započeli pregovore sa zastupnicima igrača, pokušali još pre poslednjeg meča da ga zadrže i tako smanje “obim posla” u popunjavanju poslednje linije tima. Ipak, ovom trenutku je budućnost defanzivca i kluba neizvesna i zavisiće svakako od onoga što se pojavi na tržištu, jer rezultat i poslednji utisak diktiraju dosta toga.

U svakom slučaju, u Humskoj nas očekuje "vrelo leto", a vremena je malo i čelnici sportskog sektora i kluba će morati brzo da rade ukoliko žele da dočekaju sezonu u Srbiji i Evropi sa konkurentnom ekipom.

Kroz istoriju, povratnici u Partizan su uvek davali veliki doprinos i u načinu funkcionisanja i u rezultatima kluba. Postojeća generacija na izlaznim vratima je doprinela da se pomenuta praksa povrataka bivših polaznika škole "zamrzne" u Humskoj na neodređeno, jer ništa dobro nije donela, ni klubu, niti njima samima...

Video: Stanojević grmi: Titula nam je ukradena, Kup je zaslužila Zvezda, u glavi sam prelomio šta ću dalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РВ

    27. maj 2022 | 09:53

    На челу ове колоне треба да буду Вучела и Вазура а Станоје је већ поштено отишао. Сви сви набројами треба да иду

  • Ivan

    27. maj 2022 | 10:13

    Dok ne odu glavni krivci za sunovrat Partizana, a to je uprava, klub će nastaviti da propada.

  • Leverkusen

    27. maj 2022 | 09:39

    Sta ceka uprava? Novog Velju pa sa ih sam istera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA