Ko je sve na prodaju u Partizanu: Zdjelaru se nije ispunio san, štoperi će biti u izlogu

Crno-beli neće propustiti mogućnost da zarade i od nekih mlađih prvotimaca koji su u protekloj sezoni imali zapaženiju minutažu

  • 22
FK Partizan Foto: MN Press

Pisali smo već o grupi fudbalera koji su na izlaznm vratima pošto im ističu važeći ugovori sa Partizanom i klub jednostavno ne želi da nastavi saradnju sa njima, jer u minule dve godine nisu doprineli osvajanju nijednog trofeja, a postoji takođe grupa igrača koja je vezana ugovornim obavezama, no, crno-beli neće imati ništa protiv da ih prodaju ukoliko se pojave adekvatne ponude. Radi se o četiri ili pet iskusnih, ali i mlađih prvotimaca koji će se naći na tržištu ovoga leta i na kojima će Partizan pokušati da zaradi koliko god je moguće.

Najzvučnije ime u pomenutoj grupi je svakako jedan od zamenika kapitena i najstandardniji prvotimac – Saša Zdjelar, koji je još minule zime nagovestio da će prolećni deo sezone biti njegovo poslednje u Humskoj, jer želi da se okuša u novoj sredini.

Zdjelar je u zimskom prelaznom roku odbio konkretne ponude, verujući da će sa Partizanom osvojiti titulu. Konkretno, imao je opciju da ode u Valensiju kao pozajmljen fudbaler do leta, sa opcijom otkupa, što je vezista odbio, ali i bogatu ponudu turske Adane, koja mu je nudila gotovo milion evra po sezoni.

Saša Zdjelar Foto: Marko Jovanović

Ovoga puta Zdjelar će verovatno prihvatiti opciju koja mu bude primamljiva, a olakšavajuću okolnost mu predstavlja činjenica da u novopotpisanom ugovoru sa Partizanom (zima 2020. godine) ima uvrštenu izlaznu klauzulu od 500.000 evra.

Mogućnost da narednog leta napuste Partizan imaće i jedan od dva štopera – Igor Vujačić ili Siniša Saničanin, u zavisnosti za koga od njih dođe povoljnija ponuda za klub iz Humske. Dvojica centralnih defanzivaca su takođe imala mogućnosti da napuste crno-bele protekle zime, pošto je Vujačić imao bogatu ponudu sa Istoka, dok je za Saničanina postojala mogućnost da karijeru nastavi u Turskoj.

Ipak, na nivou kluba, u saradnji sa stručnim štabom, odlučeno je tada da ne bude prodaje, jer se vodila bitka za šampionsku titulu, a na tržištu nisu postojala adekvatna rešenja kao zamene te su oba fudbalera ostala u timu. Ovoga puta Partizan sigurno neće propustiti mogućnost da proda makar jednog od štopera...

Siniša Saničanin, Igor Vujačić Foto: MN Press

Što se mlađe garde tiče, realno je da Partizan ovoga leta pokuša da koliko-toliko zaradi na Nemanji Joviću, jer je "zlatna kočija" mladog veziste prošla pre tačno godinu dana, ali on nije zakoračio u nju i sada će, shodno formi, biti prodaje po principu "daj šta daš".

Tada je Jović imao ozbiljne opcije, od kojih je najkonkretnija bila ponuda Dinama iz Moskve, dosegla do 5.500.000 evra obeštećenja. Delovalo je da tadašnji novopečeni A reprezentativac može da bude nova "zlatna koka", da može i bogatije da napuni kasu, ali su potom usledili pehovi (virus korona i povrede), koje su uslovile strmoglavi pad, gubitak mesta u timu, oscilacije u formi usled kojih se i došlo do pomenutog – daj šta daš...

FK Partizan - FK Fejnord Foto: Nikola Tomić

Pre tačno godinu dana Partizan je mogao da zaradi na golmanu Aleksandru Popoviću, pošto je mladi čuvar mreže imao sasvim dobru ponudu iz Francuske. No, dogodilo se to da je Vladimir Stojković odlučio da napusti crno-bele, svestan da će klub otvoriti veći prostor mlađem kolegi, pa se odgovornima u Humskoj učinilo da bi investiranje u Popovića bio logičan i normalan put.

I sve je bilo sjajno do zimskih priprema u Turskoj, Popović je bio "broj 1", ponekad bi ustupio mesto daleko ambicioznijem i motivisanijem Nemanji Stevanoviću, nikada i Milanu Lukaču, koji je imao i još uvek ima ulogu mentora.

Ali, rekosmo već, dogodio se nekakav "kratak spoj" u fokusu samog golmana, slabe partije tokom rada u Turskoj su mu prvo narušile status, a kiks na večitom derbiju i više njih u prvom meču sa Fejenordom, u Ligi konferencija, oduzeli prednost u odnosu na kolege.

aleksandar popovic Foto: MN Press

Stevanović je "betoniran" među stativama posle meča plej-ofa sa TSC kada je golmanu predočeno da neće više dobiti priliku za popravni. Na kraju je, kao u poznatoj pesmi i "loše društvo pokvarilo dobre navike", pa je jasno da Partizan ovoga leta neće propustiti šansu da proda Popovića, ako se otvori neka nova mogućnost.

Nužda, naravno, zakon menja, pa nije isključeno da i mlađi prvotimci poput Sameda Baždara ili Marka Milovanovića budu u izlogu, ali samo ako baš bude gorelo pod nogama...

Video: Stanojević potvrdio: Odlazim iz Partizana, ne bih se više vraćao u sprski fudbal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK

    27. maj 2022 | 13:54

    Hitno prodati VAZURU, VUCELICA I ILIJEVA. Koko se resiti Miljkovića, Jojica, Lole i još ponekog panja iz plejade koju je selektovao SAMROK FLORA STANOJE.

  • Marko

    27. maj 2022 | 12:57

    OSTOJA JE doktor nauka za ove nase stopere

  • PFC

    27. maj 2022 | 13:11

    Na prodaju su svi osim Milovanovića i Terzića !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA