≫ 

Otkrivamo Partizanov plan za prelazni rok: Trener pa rekonstrukcija tima sa bar 5 pojačanja

Crno-beli će osvežiti sve linije, podmaditi i ubrzati tim, kako bi imao takmičarski kvalitet, ali ekonomsku isplativost

  • 19
FK Partizan, sastav, pojacanja za leto 2022 Ilustracija: Telegraf/MN Press

Kada imenuju novog šefa stručnog štaba, posle odlaska Aleksandra Stanojevića (a, trebalo bi da se dogodi u tekućoj sedmici), Partizan će krenuti u ozbiljniju rekonstrukciju tima, koja je posle tri godine bez trofeja jednostavno neophodna. Pomenuti “remont” ekipe će podrazumevati, pre svega - podmlađivanje igračkog kadra, potom “ubrzanje” i značajno povećanje kvaliteta, koji će doneti i internacionalci i domaći fudbaleri.

Tim i igrači koji tri godine nisu osvojili nijedan trofej naprosto nemaju šta više da traže u Humskoj i jedna era će biti okončana rastankom sa nekolicinom dosadašnjih prvotimaca, kojima ističu važeći ugovori (Jojić, Marković, Obradović, Brežančić, Pavlović, Smiljanić...), o čemu je Telegraf već pisao, a neki od igrača koji nisu u pomenutoj kategoriji (Zdjelar, Jović, Vujačić ili Saničanin, Popović...) će biti na tržištu i klub će njihovom prodajom pokušati da zaradi koliko god je to moguće.

Ko god bio budućni trener, Partizan je još tokom trajanja mandata Stanojevića razradio jasan plan rada u prelaznom roku, odnosno locirao mesta u timu gde je potrebna “sveža krv” kako bi se naredna takmičarska sezona u Superligi i početak kvalifikacija za Ligu Evrope, gde crno-beli strartuju od trećeg kola, dočekali spremno.

Kako trenutno stvari stoje, biće osvežene sve linije tima, jer sportski sektor namerava da angažuje najmanje pet pojačanja koja će doprineti kvalitetu i biti konkurentna u svim takmičenjima.

Video: Stanojević potvrdio: Odlazim iz Partizana, ne bih se više vraćao u sprski fudbal

Štoper(i) i bek bonus

Krenućemo od poslednje linije tima, gde crno-beli imaju plan da angažuju bar jednog, možda čak i dva centralna defanzivca, u zavisnosti od transfera Igora Vujačića ili Siniše Saničanina, odnosno odluke Nemanje Miletića da li želi da ostane ili nastavi karijeru u inostranstvu (ponuđen mu je produžetak ugovora, za sada je bliži inostranstvu).

Što se bekovskih pozicija tiče, Partizan će ponuditi nastavak saradnje i Aleksandru Miljkoviću, koji uz Marka Živkovića pokriva poziciju uz desnu aut-liniju. Veći problem predstavlja leva strana odbrane, gde će posle rastanka sa Ivanom Obradovićem i Rajkom Brežančićem, ostati samo Slobodan Urošević kao rešenje i u Partizanu razmišljaju da upravo na poziciji levog beka pronanđu bonus fudbalera (uz svoju decu u ofanzivnom delu), koji bi bio “backup” opcija.

Postoji mogućnost da to za početak bude bonus iz Omladinske škole, ali nije isključeno i da se angažuje mladi igrač iz Srbije ili okruženja, kome bi se eventualno rešilo pitanje pasoša.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan, Derbi, Finale Kupa Foto: Nikola Tomić

Zadnji vezni, krilo ili dva...

Vezni red će takođe pretrpeti promene, jer u Humskoj nameravaju da angažuju bar dva, ako ne i tri nova fudbalera i to internacionalca na različitim pozicija. Misli se pre svega o zadnjem veznom, posle isteka ugovora Milošu Jojiću i pod pretpostavkom da će Saša Zdjelar napustiti klub, što je i njegova želja pošto želi da se okuša u jačoj ligi (ima izlaznu klauzulu od 500.000 evra).

Takođe se misli i krilne napadače, gde bi Kvinsiju Menigu trebalo da se “pridruži” bar jedan, ako ne i dva internacionalca, čije karakteristike podrazumevaju mogućnost igranja i na boku i u centralnom delu terena.

Nije isključeno da crno-beli angažuju jednog stranca i jednog domaćeg igrača na krilu, ako se pojavi opcija, jer će time “uštedeti” na broju fudbalera koji nemaju naš pasoš, uz napomenu da će jedno mesto osloboditi Bibras Natho, koji je već aplicirao za srpsko državljanstvo.

Čeka se odluka Rikarda

Rikardo Gomeš Foto: MN Press

Pomenuti plan je “zaokružen” pod pretpostavkom da će Rikardo Gomeš ostati u Partizanu posle sezone u kojoj je oborio rekorde, postao najbolji strelac u klupskoj istoriji, ali i u Superligi Srbije. Napadač sa Zelenortskih ostrva, koji je postigao čak 38 golova u protekloj sezoni, ima nekoliko ponuda, među kojima je i Partizanova da ostane, uz reviziju ugovora, i nastavi tamo gde je stao. Rikardo se u Humskoj i Beogradu oseća kao kod kuće, njegova porodica je srećna, što je takođe “faktor plus” na strani crno-belih, ali opet, iza sebe ima sezonu života nijedna mogućnost nije isključena, niti da ostane, niti da ode.

Ukoliko Rikardo ipak odluči da promeni sredinu i okuša se u drugoj zemlji, ligi, Partizan će posegnuti za angažovanjem drugog napadača, takođe – stranca. No, za početak treba rešiti pitanje trenera, na čemu se u Humskoj uveliko radi, pa potom sledi “razrada” plana prelaznog roka, kojim se u klubu bave već više od dva meseca, svesni činjenice da će budući tim morati da bude takmičarski konkurentan i kvalitetan, podmlađen, ali i ekonomski isplativ. Zapravo, sve ono što prethodni da nije bio...

Video: Rikardo Gomeš zahvalan Grobarima: Razmišljao sam posle utakmice i stvari su dobile smisao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žerac

    30. maj 2022 | 19:59

    Drage komšije, za vas bi najveće pojačanje bilo kad bi najurili Vučelića, Vazuru i Ilieva.

  • Losmi

    30. maj 2022 | 19:24

    Obradovic smiljanic jojic markovic miljkovic pavlovic miletic sanicanin lutovac zivkovic urosevic brezancic i jedan golman pa cak i zdjelar....naravno vezira ilijev vucela....svi napolje ....dok su oni u partizanu nema nama ni jesnog trofeja posebno uprava.....NAPOLJEEEE

  • Srbenda

    30. maj 2022 | 19:05

    Od koji para bajo moj,kad im savez placa licencu,duguju ko zna koliko,i rade ljudi u klubu koji gledaju samo svoj interes?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA