≫ 

"Ako krenete sa kokainom u Katar, budite spremni na smrt": Englezi upozorili svoje navijače

Mediji na Ostrvu poslali opomenu koju bi trebalo da imaju u vidu tamošnji navijači

  • 0
engleski navijaci Foto: twitter/EnglidsAway

Engleski navijači pripremaju, kao i kad je svako takmičenje u pitanju, najezdu na državu organizatora, u ovom slučaju Svetskog šampionata.

Međutim, neće ni Englezima, a ni ostalim navijačima željnih provoda u ovoj bliskoistočnoj državi biti ni blizu zabavno kao kada bi se Mundijal održavao u nekoj evropskoj ili još bolje južnoameričkoj državi.

Znajući navike svojih navijača, engleski tabloidi "Daily Star" i "The Sun" su objavili tekstove u kojima su upozorili fanove nacionalnog tima koji planiraju da putuju za Katar, da ih čeka pakao ukoliko budu hteli da nose kokain sa sobom.

U oba teksta se kaže da će navijači koji pokušaju u Katar da prošvercuju beli prah suočiti sa smrtnom kaznom.

Naravno, neće svaki prekršaj vezan za upotrebu droge biti kažnjen na najstroži način, već je to samo upozorenje na striktne zakonske odredbe u zemlji koja je domaćin Svetskog prvenstva ove godine.

Vlasti u Kataru neće praviti izuzetke za domaće niti za strane državljane čije ambasade nemaju moć kada se radi od kaznenim delima, pogotovo o kršenju zakona o drogama.

- Oni koji unesu drogu, pogotovo teške poput kokaina u zemlju, rizikuju zatvorsku ili smrtnu kaznu te novčanu globu od oko 50.000 evra - navodi "Daily Star".

Katar spada u red konzervativnih zemalja u kojoj se striktno poštuje islamska tradicija. Prema konzumiranju bilo kakve vrste droge imaju nultu toleranciju. Engleski mediji podsećaju da je konzumacija raznih vrsta droga na fudbalskim stadionima sve češća, ali i da katarske vlasti to sigurno neće dozvoliti na svojim stadionima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA