Grafičar ima čime da se ponosi: Osmorica fudbalera deo mlade reprezentacija koja se plasirala na EP

Veliki uspeh srpskog fudbala ostvaren je u ponedeljak

  • 2
Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Fudbalski savez Srbije

Ekstra talentovani blizanci Nikola i Jovan Mituljikić, neumorni vezni igrač Nikola Knežević, stub odbrane Stefan Leković, hitri desni bek Uroš Lazić, golman Marko Ćopić, uz dvojicu igrača koji su posle dobrih izdanja u polusezoni prekomandovani u prvi tim Crvene zvezde, Andrej Đurić i Nikola Stanković, ponos su Grafičara, koji ove godine obeležava vredan jubilej, 100-godišnjicu postojanja.

Njih osmorica bili su deo omladinske selekcije Srbije (do 19 godina), koja se plasirala na Evropsko prvenstvo u Slovačkoj.

Stefan Leković, kome mnogi prognoziraju blistavu međunarodnu karijeru, nije krio zadovoljstvo.

- Bilo je dosta euforije među nama, utisci su neverovatni, a retko ko je verovao da ćemo uspeti. Bili smo jedno, borili se maksimalno i uz malo sreće smo prošli. Sigurno da nije bilo lako, čuvao sam neke od najboljih svetskih talenata, ali igram seniorski fudbal već pola godine u Grafičaru i sigurno da mi je to pomoglo. Uspehu je doprinela i sjajna saradnja i atmosfera između svih momaka u timu, jer smo kao jedna porodica- rekao je Leković.

Uroš Lazić je čekao dve godine da ponovo postigne gol za reprezentaciju, a sudbina je htela da to ponovo bude protiv Norveške.

- Osećaj je izvanredan, pogotovo jer sam pogodio mrežu opet protiv Norveške. Kroz glavu mi je prolazilo samo to da moramo da idemo na Evropsko i to se i ostvarilo. Želimo da dokažemo i pokažemo koliko možemo, postavljamo velike ciljeve - finale, čak i trofej. Izuzetno dobro poznajemo jedni druge, znamo kako dišemo, kako sa momcima iz Grafičara, tako i sa svima ostalima. Fanstastičan je osećaj kada izađemo na teren u dresu reprezentacije, pevamo himnu i radujemo se uspehu svoje zemlje -  ističe Lazić.

Među najboljim pojedincima u nacionalnom timu je i "motorino" Nikola Knežević.

- Ostvaren je veliki uspeh, prethodni dani su izgledali stvarno odlično. Trenirali smo kako treba i dobili nagradu na utakmicama. Igranje protiv najboljih reprezentacija i mladih fudbalera na svetu donosi neizmerno iskustvo. Mogu da kažem da svima u najmanju ruku pariramo po kvalitetu i talentu - zaključuje Knežević.

Video: Renoviranje stadiona Zvezdine filijale za 100 godina postojanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA