≫ 

Mali poručio Zvezdi i Partizanu: "Država dala milione evra, a vi dragi moji, dugujete ogromne sume za porez"

Ministar je istakao važnost plaćanja poreza

  • 96
Grbovi FK Partizan i Crvena Zvezda Foto: Ilustracija

Ministar Mali gostovao je ovog jutra na televiziji Pink i tom prilikom je otvoreno govorio o ulaganju države u sportske klubove u Srbiji.

Mali se posebno dotakao košarkaških klubova Crvene zvezde i Partizana, a govorio je i o fudbalskim sekcijama. Tako je objavio precizne podatke koliko su crveno i crno-beli dobili novca od države, ali i koliko duguju za porez.

- FK Crvena zvezda je od države dobila 17.6 miliona evra. Ako na to dodate Gasprom 45.8 miliona, 63.54 miliona evra koji je FK Crvena zvezda dobila od države i sponzora u poslednjih deset godina. FK Partizan je u tom istom periodu dobio 14 miliona evra. Tu moram da budem fer, 50 miliona evra je razlika u onome što je Crvena zvezda dobila u odnosu na Partizan. Ja sam pričao i sa predsednikom Vučićem da nađemo jednog sponzora i za FK Partizan.

Porez treba platiti

Ministar je više puta govorio o značaju plaćanja poreza u svim segmentima života i poslovanja

- Kada je reč o dugovanju za porez, na današnji dan FK Crvena zvezda duguje 859.7 miliona dinara. Sa druge strane, Paritzan duguje milijardu i 299 miliona.

- Ja se nadam da će građani videti koliko država stoji iza sportskih klubova Crvene zvezde i Partizana. Država je uložila preko 130 miliona evra, a vi dragi moji dugujete ogromne sume za porez. Želim da građani Srbije znaju da smo tu da pomognemo, ali moramo da uvedemo više reda u poslovanje sportskih klubova. Mi smo tu da pomognemo, ali uz veću kontrolu finansija. Ti klubovi bi trebalo da budu primer, a ne da budu tu kada treba da damo novac, a kada treba da se plati porez, od toga nema ništa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jw

    14. jun 2022 | 09:34

    Kako moze racunati pare od Gasproma kao drzavne pare? Te pare nije dala drzava vec Gasprom, a on racuna to kao da je drzava dala. Kakav spin.

  • Kole

    14. jun 2022 | 09:26

    Hahahah kakav spin, ako racunas Gasprom onda racunaj i MTS, sto su oni izostavljeni iz racunice kad su godinama sponzori Partizana u svim sportivima?

  • Roki

    14. jun 2022 | 09:31

    Neću ja kroz porez da izdrzavam Jsd Partizan, klub bez ičega (navijača stadiona , nista oni nemaju) samo vredjaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA