≫ 

Radnički iz Niša dobio neverovatnih 200 primedbi od UEFA zbog Čaira?!

Još jedna potvrda o tome na kakvim se fudbalskim objektima igra fudbal u Srbiji, Nišlije već krenule u sređivanje

  • 23
FK Radnički Niš, Čair Foto: MN Press

Fudbalski klub Radnički Niš oržao je u petak sednicu Skupštine kluba na kojoj je, pored ostalog, usvojen završni račun za 2021. godinu, te podnet izveštaj o radu kluba i usvojen finansijski plan za ovu godinu, ali i konstatovano da stadion "Čair" u ovom trenutku nije spreman za utakmice Lige Konferencija.

Prema rečima direktora Nišlija Dejana Propadala, klub je od UEFA dobio čak 200 stavki primedbi na račun stanja u kom se nalazi stadion "Čair" i da svi ti nedostaci moraju da se otklone jer u suprotnom ekipa neće moći da igra evropske utakmice na svom stadionu. S obzirom na to da se bliži početak kvalifikacija u trećerazrednom evro takmičenju, Radnički je, prema rečima direktora, izdvojio sopstvena sredstva da se "Čair" dovede u ravan sa stanadardima UEFA.

- Propadalo je naglasio da je klub najviše uložio u renoviranje prostorija kluba i svlačionice za decu koja treniraju u Radničkom. Dodao je i da je napravljena profesionalna i moderna teretana u okviru stadiona. Ove godine Radnički, istakao je on, uzeo je i stadion Železničara koji je u potpuno sređen i izgleda evropski - navodi se na sajtu niškog superligaša.

Telegraf je nedavno pisao upravo o katastrofalnom stanju srpskih stadiona, posebno onih van Beograda na kojima nema uslova za veropske mečeve niti da nacionalni tim igra utakmice u doglednom periodu.

Stadion FK Radnički Čair Niš Foto: MN Press

Imao je Radnički čime i da se pohvali. Tako je Predsednik kluba Dragan Marković rekao da je Radnički jedan od retkih klubova u Srbiji koji redovno izmiruje sve svoje finansijske obaveze prema igračima, zaposlenima i državnim institucijama.

- Čini mi se da se često spominju samo negativni primeri, kao da je sramota da se spomenu odgovorni rukovodioci klubova koji svoj posao rade u skladu sa zakonom a to podrazumeva kretanje u okviru realnog finansijskog plana, što podrazumeva isplatu svih obaveza prema igračima, zaposlenima i državnim institucijama, odnosno plaćanje poreza. Sad se pitam da li je sramota da na ovaj način se bude patriota, socijalno odgovoran prema državi u kojoj se živi. Ne treba mi da se pravdamo, već oni koji ne rade dobro svoj posao - rekao je Marković.

Direktor kluba Dejan Propadalo je izneo još jednu pozitivnu stavku kada je u pitanje poslovanje kluba. On je podneo izveštaj o radu kluba za period između dve sednice Skupštine i rekao da je Fudbalski klub Radnički u 2021. godini poslovao sa dobitkom od oko 33 miliona dinara.

- Ukupan iznos prihoda u toj godini iznosio je oko 212 miliona dinara. Prihod je ostvaren na osnovu prodaje igrača, sredstava solidarnosti za transfer igrača, sponzorstva, reklamiranja, donatorstva, TV prava, prodaje ulaznica… Takođe, u 2021. godini klub je imao rashode u iznosu od oko 178 miliona dinara. Reč je o rashodima poput onih za nabavku sportske opreme, troškove priprema ekipa, zarade, naknade zarade i ugovorne obaveze prema igračima i sportskim stručnjacima, troškove organizacije utakmica i smeštaja igrača… -rekao je Propadalo.

Članovi Skupštine usvojili su većinom glasova sve predstavljene izveštaje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    18. jun 2022 | 08:10

    Kakva simbolika, Propadalo je zaduzen za stadion koji propada.

  • Г

    18. jun 2022 | 09:30

    Тај стадион је требало одавно изместити на периферију. Налази се тик уз Гинеколошку клинику, паркинг су упропастили градећи нову трибину ( због чега би неко сигурно напипао затвор ако се провере рачуни). Нема где да се паркирају три аутобуса, а камоли аутомобили гледалаца, тако да нико од Нишлија није зачуђен бројем примедби.

  • 1389

    18. jun 2022 | 11:30

    Stadioni su pokazatelj ekonomskog tirga regije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA