≫ 

Novi huliganski haos u Brazilu: Masovna tuča posle velikog derbija, ubijen 20-godišnjak

Prema izveštajima policije, huligani Sanotsa pripremili su napad na Korintijansovu grupu, posle čega je došlo do brutalnog okršaja i nažalost smrtnog ishoda

  • 0
tuča huligana korintijansa i santosa Foto: twitter/Esporte Na Band

Brazilski fudbalski huligani ne miruju. Posle upada Botafogovih u medicinski blok ekipe gde su "ribali" igrače, te aerodromske "sačekuše" pristalica Fortaleze za igrače tog kluba, u najprostranijoj južnoameričkoj državi dogodio se još jedan incident povezan sa fudbalskim nasiljem - nažalost sa smrtnim ishodom.

Tamošnji mediji pišu da je u tuči huligana Korintijansa i Santosa, posle Kup meča ta dva kluba (4:0 za Korintijans) od posledica prebijanaj preminuo 20-godišnji navijač.

U međuvremenu se pojavio i video sukoba, brutalna tuča u kojoj je učestvovalo više desetina navijača sa jedne i druge strane. U tuči su, kao što se jasno može videti, korišćene duge drvene motke i ko zna šta još što se ne može primetiti na snimku, ali i blaže eksplozivne naprave. Upravo je jedna i bačena negde u povoju snimka, nakon čega se sukom rasplmasao.

Do sukoba je došlo u mestu Itapevi, u širem predgrađu Sao Paula.

Prema izveštajima policije, do sučeljavanja huligana došlo je kada su dvoja kola sa pristalicama Santosa blokirale put autbousu u kojem su bili navijači Korintijansa i u tom napadu pirotehničkim udarom ranili sedmoricu iz suparničkog napada šrapnelima. Nakon inicijalnog napada, dve grupe huligana su se sukobile na već opisan način, motkama i tvrdim predmetima, a nesrećni 20-godišnjak je u tom metežu zadobio fatalne povrede.

Policija je saopštila da je privela 70 huligana posle ovog teškog incidenta.

- Vojna policija pozvana je u ranim jutarnjim satima u sredu na intervenciju u Aveniju "Presidente Vargas", region Itapevi, zbog tuče navijača i smrti jednog. Vinovnici ovog incidenta privedeni su u policijsku stanicu Itapevi, saslušani i u toku je formiranje izveštaja - rečenio je iz policije.

Video: Haos na tribinama: Poljski huligani se tukli sa policijom, palili baklje usred Engleske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA