≫ 

Raspucana Čuka srušila Olimpiju: Brđani stigli do prvog trijumfa na pripremama protiv tima Roberta Prosinečkog

Čukarički je odigrao odličan meč protiv slovenačke ekipe

  • 0
FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog upisali su prvu pobedu na pripremama u Sloveniji, pošto su na Bledu savladali ekipu Olimpije rezultatom 3:2 (1:1). Junak trijumfa bio je Ibrahim Endiajea koji je u 4. minutu asistirao Stefanu Kovaču kod prvog gola, a potom je i sam u 59. zatresao mrežu. Između toga gol slovenačkog kluba pogađao je i Luka Ađić iz penala u 49. minutu.

Pogodak za Olimpiju, onaj prvi, delo je Ivana Prtajina u 40. minutu, uz napomenu da je u 34. minutu Marko Docić promašio šut sa bele tačke. Konačan rezultat postavio je Dino Špehar pred sam kraj utakmice.

Osim možda u prvom delu prvog poluvremena, Čukarički je bio bolji rival tokom celog meča - pa čak i u situaciji kada su na terenu bili rezervisti. Pamtiće se i to da Olimpija, koju sa klupe predvodi Robert Prosinečki, u prethodna tri meča na pripremama nije primila nijedan gol, a sada su čak tri puta vadili loptu iz mreže.

Utakmica nije mogla bolje da počne za Brđane koji su već u 4. minutu stvorili prvu akciju preko Ivanovića i Endiajea iz koje se izrodio korner koji je prethodio golu srpskog tima. Tačnije, bio je to ponovljeni centaršut Docića na prvu stativu, tamo je Endiaje na prvoj stativi prebacio u sredinu gde je Stefan Kovač naleteo i ubacio loptu u mrežu.

Zanimljivo, trener Čuke Dušan Kerkez pre tog kornera je vikao Endiajeu sa klupe šta da uradi i gde da se postavi, te je njegov savet na kraju urodio plodom. Olimpija je ostala u čudu i prvih nekoliko minuta posle gola nisu mogli da se povežu, da bi potom krenuli da preuzimaju inicijativu.

Ruku na srce, bili su bolji rival sve do sredine prvog dela. Prtajin je u 20. bio u opasnom napadu, ali je izblokiran, dok je Lasickas u 25. školski uhvatio volej na desnoj strani i umalo nije izjednačio. Lopta je progutala tik pored stative.

Dva minuta kasnije Puškarić je sjajno izbacio Endiajea u praznom prostoru. Ipak, Senegalac je upropastio obećavajuću šansu. Zatim je u 30. uhvatio makazice, ali je lopta prošla pored gola. Igrao se 33. minut kada je Čukarički dobio penal, prvi na meču. Ivanović je oboren, trener golmana Olimpije Boban Bajković je besneo i tražio od igrača Čuke da prizna da prekršaj nije postojao, dok je Docić promašio šut sa bele tačke.

Olimpija je do izjednačenja došla u 40. minutu, i to posle spornog gola sa skoro pola terena. Prtajin je očigledno faulirao Vujadinovića, gurnuo ga i uzeo mu loptu, te lobovao Mićovića u trenutku kada su svi igrači Čuke očekivali zvuk pištaljke.

Brđani su svoj prvi trijumf na pripremama zacementirali na početku drugog poluvremena. U 49. minutu viđen je još jedan penal za naš tim, a ovoga puta Luka Adžić je bio precizan. Isti igrač je mogao do gola u 57. minutu, kada je odlično šutirao iz teške pozicije tik iznad prečke.

Nije uspeo, ali jeste Endiaje dva minuta kasnije. Glavom je, posle centaršuta Ivanovića, sproveo loptu u mrežu i tako krunisao svoju sjajnu partiju.

Kerkez je u nastavku meča promenio čitav tim, a najbolju priliku do kraja imao je rezervista Spasojević nekih 15 - ak minuta pre kraja. I kada se činilo da je kraj, kada je Belić sjajnom paradom skinuo slobodnjak Polja, Špehar je posle tog kornera u 87. minutu ubacio loptu u gol.

Za Čuku su ovaj meč počeli: Mićović, Stevanović, Puškarić, Vujadinović, Roganović, Mijailović, Kovač, Docić, Adžić, Ivanović i Endiaje.

U drugom poluvremenu ušli su: N. Belić, Rogan, Drezgić, Šapić, Tošić, Čolić, Jovan Lukić, K. Belić, Spasojević, Tomović, Miladinović.

Video: Navijam za Čukarički i Juventus, Partizan je nešto drugo, nešto neopisivo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA