≫ 

Tragikomedija u BiH: Deset sudija palo na testiranju, lista "osakaćena", a šampionat kreće za sedam dana

Među arbitrima je i pet sa najbolje "A" liste

  • 0
Žuti karton, fudbalski sudija, prekršaj Foto: Shutterstock

I sudije su ljudi od krvi i mesa, ako je verovati neverovatnim vestima iz Bosne i Hercegovine. Naime, na testiranju u Tesliću palo je čak deset arbitara iz najjačeg tamošnjeg prvenstva zbog čega je nastala prava glavobolja za sudijsku komisiju.

U pitanju je čak pet sudija sa "A" liste koji neće moći da sude mečeve Premijer lige BiH dok ne prođu poravni, a kako prenosi Klix.ba, tu su i poznati arbitri poput Dragana Petrovića, Sabrije Topalovića, Admira Šehovića, Ermina Sivca i Darka Gedžića.

Na sve to, tu su trojica pomoćnih sudija sa "B" liste - Mirza Demir, Davor Vukašinović i Marijan Ćosić, te dvojica iz talent grupe - Sanel Silić i Nemanja Aleksić.

Novo testiranje je zakazano tek za mesec dana, tako da će oni propustiti jedan deo tamošnjeg šampionata, pošto nova sezona počinje 16. jula.

Sve u svemu, ova vest ne doprinosi poboljašnju imidža tamošnjeg šampionata, koji već godinama ne uspeva da iznedri klub kadar da se izbori za mesto u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Video: Da li je Kanga fauliran pre gola Zenita?! Nesporazum njega i Kangve, Borjan primio gol u svoj ugao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA