≫ 

"Radnički je najbrža ekipa u ligi": Stanković o "vatrometu" koji je mogao skupo da košta Zvezdu

Trener crveno-belih smatra da je tek promenom uloga u timu odbijen najveći udar Nopasnih išlija

  • 6

Fudbaleri Zvezde ubedljovo su porazili Radnički iz Niša na ovosezonskoj premijeri u Superligi, rezultat 4:0 sve govori, međutim svako ko je gledao meč mogao je da uoči da nije baš sve tako lagano teklo večeras u igri šampiona. Odbrana je klecala posle gola Kataija, toliko da su gosti imali četiri velike prilike iz kojih su dvaput pogađali stativu!

Trener Zvezde Dejan Stanković je posle meča upravo govorio o tome kako je rešio taj udar Radničkog koji je trajao u kontinuitetu dobrih petnaestak minuta.

- Fenomenalno - ispalio je Stanković glavni utisak koji će poneti sa utakmice, ali je onda precizirao gde je škripalo:

- Na stranu deset minuta vatrometa koji smo imali, posle našeg gola u prvom minutu koji smo dali. Verovatno je došlo malo do opuštanja, sigurno je bilo opuštanja. Radnički je, po meni, sigurno najbrža ekpa, imaju najbrži napad u prvenstvu. Ne verovatno, nego sigurno imaju najbrži. I dok nismo iskorigovali odbranu... Jer nije sramota biti sporiji od nekoga. Nisu to taktičke greške, jednostavno fizika je takva, kad je neko brži morali smo da rotiramo. Gobeljić je morao u sredinu, Čupu (Eraković) da izvučemo na Mitrovića i tu je stao taj vatromet. I mi smo, kao i oni, imali dve prečke, oni dve stative, jedna odbrana Borjana, njihov golman isto odbranu... Tako da, manje-više, šanse su bile tu, ali golovi su ti koji odlučuju utakmicu. Drugo poluvreme smo držali stvari pod kontrolom, mogli smo da damo još koji gol, ali za prvu utakmicu, ono što nam je bilo najvažnije protiv dobre ekipe, smo dobili tri boda. Hvala navijačima, nadam se da će iz utakmice u utakmice rasti želja da se vide ovi momci jer igraju stvarno odličan fudbal  - rekao je Stanković posle meča.

Trener šampiona je izneo utiske o novajlijama Kangvi i Bukariji, koji su na debiju postigli golove...

- S obzirom na to da su debitanti, da su novi momci, zadovoljan sam. Može to bolje, treba i da se oni uigraju, da ukapiraju i naše igrače, i našu postavku, i naše auomatizme koje imamo. Ne može to za 15 dana. Pokazali su kvalitet. Kingsi je jak na lopti, Bukari jak u prostoru, dobar "jedan na jedan". Iz utakmice u utakmicu ćemo gledati da podižemo formu i da njihove kvalitet stavljamo u prvi plan - pohvalio je afrički tandem Stanković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knez

    10. jul 2022 | 22:43

    Gobeljic nema ofanzivu, sad nema ni brzinu pa kako moze onda da igra. Bek sto nema brzinu. A nista bolji nije ni Picini, tako da je odlaskom Gajica Zvezda mnogo izgubila na toj poziciji. Zamislite kako ce biti u Evropi sa jacim i mnogo brzim igracima.

  • Zvele

    10. jul 2022 | 22:27

    Gobeljić u sredinu, kakva sredina ma napolje bre rupa žestoka......

  • Laki Lu

    10. jul 2022 | 22:15

    Najbrža za penal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA