≫ 

Neverovatna utakmica na Čairu: Partizan u spektaklu došao do boda protiv Radničkog u 97. minutu sa penala

Rikardo je spasilac crno-belih

FK Partizan - FK Radnički Niš Foto: FK Partizan, Miroslav Todorović

Drugo kolo i odmah "mina" za Partizan i to na tradicionalno neugodnom gostovanju u Nišu, gde je Radnički razbio crno-bele, ali je na kraju uzeo samo bod - 3:3. Golove za domaćina su postigli Bojan Mlađović, Stefan Dimić i Lazar Jovanović, dok su Bibras Natho iz jedanaesterca i Slobodan Urošević koliko-toliko spasli obraz tima iz Humske, koji su došli do izjednačenja u 97. minutu sa bele tačke i pogotka Rikarda Gomeša, ako se to uopšte može i reći s obzirom na činjenicu da je ekipa Ilije Stolice sve vreme bila u podređenom položaju i potpuno nadigrana od izabranika Tomislava Sivića.

Bolje po Radnički, odnosno gore po Partizan, meč u Nišu nije mogao da počne. Tek što se krenulo sa centra, domaćin je izborio prekid na 35 metara, desno, iskosa od gola crno-belih, prvi udarac je poslao loptu u parabolu, a potom je očajno reagovala i odbrana Beograđana, ali i golman Stevanović koji je krenuo, pa stao i omogućio Mlađoviću da nadskoči Filipovića i pogodi mrežu - 1:0.

Od toga meč je za Partizan, a verovatno i za Radnički, dobio sasvim drugi tok, koji je obilovao nervozom, sitnim prekršajima, čarkama, protestima sa obe strane što je u prvi plan stavljalo sudije, ovoga puta između "dve vatre". Svesni da su u velikom problemu, da im tradicija u Nišu nikako ne ide na ruku, izabranici Ilije Stolice su se konsolidovali posle početnog šoka i pokušali da što pre vrate rezultatski egal.

Na njihovu sreću, nisu dugo čekali, jer se junak i strelac prvog gola za Radnički - Bojan Mlađović brzom rukom "presvukao u kožu" tragičara. Svemu je prethodio dobar pokušaj mladog Petkovića, na centrašut Meniga, koji je završio iznad prečke, ali kao da je nagovestio promenu rezultata.

Bio je 10. minut, korner je izveo Patrik Andrade, lopta je preletela na drugu stativu, gde ju je sustigao Vujačić, a pomenuti Mlađović, ničim izazvan, gazi i ruši štopera crno-belih u kaznenom prostoru. Sudije su prvo dosudile prekršaj, a onda je VAR reagovao i sugerisao na kazneni udarac, koji je bez greške izveo, naravno - Bibras Natho. Golman Drobnjak u jednu, lopta u drugu stranu - 1:1 i veliko olakšanje za goste.

Taj gol Izraelca kao da je poljuljao četu Tomislava Sivića, koja je, za razliku od meča sa Zvezdom kada je kidisala "otvorenih kapija", ovoga puta stala u blok i čekala kontru, ali im to nije pomoglo, jer je u minutima koji su usledili Partizan bio bolji tim na terenu, tim koji napada i konstantno stvara prilike.

Da je imao samo malo više koncentracije, Rikardo Gomeš je već tada mogao da "okrene" meč u korist svog tima, ali je prvo slabo reagovao posle sjajnog pasa Petkovića, iz tranzicije i odluzele lopte Zdjelara, kada iz dva pokušaja nije uspeo da nadmudri Drobnjaka. A, slabo je reagovao i posle pasa Vujačića preko odbrane Radničkog, kada se nisu razumeli štoper Tolordava i pomenuti golman Drobnjak.

Vezao je Partizan u tom periodu nekoliko kornera, pritiskao i tražio "pukotinu" u odbrani Nišlija, pokušavao preko Meniga (volej), Vujačića (šut glavom preko prečke) da bi u smiraju prvog dela trenutak dekoncentracije umalo košta crno-bele drugog primljenog gola.

Bio je to 37. minut, pukla je odbrana crno-belih u centralnom delu, usledila je kontra Radničkog i sjajna kombinacija Save Petrova i kapitena Pejovića, koji je posle duplog pasa šutirao preko Stevanovića i pogodio - prečku!

Imao je tada sreće Partizan, ali je ona poslužila i domaćina samo dva minuta kasnije kada je posle kornera Natha odlično glavom šutirao Filipović, čiji udarac je krajnjim naporom odbranio Drobnjak, a Urošević sa dva metra prikucao loptu u mrežu. Ipak, pomočni sudija je signalizirao ofsajd, VAR proverio i potvrdio, pa je sreća gostiju kratko trajala.

U samoj završnici Nišlije su imale još jednu dobru situaciju u kojoj je ponovo "načet" Filipović na desnom boku i to posle prodora Mitrovića, koji je iznudio prekršaj, a Saša Marjanović solidno šutirao iz "mrtvog ugla" direktno u Stevanovića - bez uspeha.

Detektujući da Aleksandar Filipović ima velike probleme na desnom boku, da ga igrači domaćina olako probijaju, te da ima žuti karton, Stolica je izvršio korekciju i poslao Zlatana Šehovića na teren u nastavku, ali to nije donelo ništa dobro crno-belima.

Štaviše, posle jednog solo prodora i sebične reakcije Meniga, kada je umesto da odigra Rikardu sam završio akciju u prednosti "dva na jedan", igra Partizana se potpuno raspala. Sivić je osetio da levonogi

Šehović neće moći da zatvori poziciju desnog beka, zamenio je pozicije krilima Mitroviću i Jovanoviću i to je razbucalo odbranu crno-belih u paramparčad.

Već u 49. minutu upravo je Jovanović umakao Šehoviću, posle pasa iz poslednje linije koji je putovao celu večnost, struštio se u kazneni prostor, a potom vratio povratnu na desetak metara gde je Stefan Dimić bio usamljen i lako pogodio gol - 2:1.

Ušla je tada "voda u uši" igračima Partizana koji su delovali potpuno pogubljeno na terenu, sredina terena nije postojala, odbrana se pod napadima Radničkog povijala kao pruće na vetru i bilo je samo pitanje kada će ponovo kapitulirati. Malo je nedostajalo posle udarca Pejovića sa 25 metara, koji je Stevanović jedva odbranio, no, već u sledećem napadu nije bilo spasa.

Igrao se 54. minut, probio je ovoga puta Mitrović levu stranu odbrane gostiju, centrirao, a desna, na kojoj je Šehović uveliko kasnio i "plivao" za Jovanovićem samo je mogla da aplaudira voleju igrača Radničkog, koji nije ni dotakao Stevanović - 3:1.

Očajno izdanje svog tima Stolica je pokušao da neutrališe izmenama, poslao je na teren Lutovca i novajliju Belića sa tri treninga, umesto Petkovića i Natha, kasnije je priliku dobio i Terzić, menjajući očajnog Meniga.

U prvi mah ništa se bitnije nije promenilo, sem što je Mitrović još jednom umakao odbrani Partizana i šutirao pored gola, ali su potom i neke izmene Sivića, čini se, pomalo sputale domaćina. Nešto konkretniju i manje sebičnu igru ofanzivaca, crno-beli su materijalizovali drugim golom u 71. minutu.

Poveo je tada akciju Slobodan Urošević, kombinovao sa Terzićem, koji je pronašao Rikarda, a na povratnu loptu napadača je naleteo začetnik Urošević i sa distance pogodio sam ugao gola Drobnjaka - 3:2.

Gol Partizana je doneo novu vatru i tenzije na terenu, igrači dva tima su reagovali na svaki duel sa puno nervoze, umalo i masovnom tučom u 77. minutu, kada je nekolicina aktera dobila žute kartone, čime je sudija donekle uspeo da smisri strasti.

Loše se to ipak odrazilo na goste iz Beograda, koji su ponovo posustali i dozvolili Radničkom da uspostavi balans, pa i ozbiljno zapreti u dva navrata i to preko Pejovića, kome je prvo Petrov vratio povratnu loptu u kaznenom prostiru, a potom je pogodio i prečku sa distance.

Delovalo je da Partizan nema snage da spase čak ni bod iz grada na Nišavi, ali je onda usledio pravi šok za sve prisutne na stadionu Čair. Lutovac je oboren u 96. minutu utakmice potpuno nespretno od odbrane Nišlija, a sudija je pokazao na belu tačku.

Svi su se uhvatili za glavu. Igrači Partizana svesni da imaju šanse da se sačuvaju katastrofe, a fudbaleri Radničkog svesni da su došli u situaciju da sve prospu u vodu.

Loptu je preuzeo Rikardo Gomeš, gađao je u kontra ugao od golmana Radničkog i tako postavio konačnih 3:3, za remi u Nišu i utakmicu koja će se dugo prepričavati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    15. jul 2022 | 22:07

    2 utakmice 3 penala...malolije eeeeej... svaka čast Radničkom odlično igra...

  • Vlado

    15. jul 2022 | 22:07

    SRAMOTA SRAMOTA ovo nije više pošteno prema svim ekipama koje igraju protiv Partizana.

  • Toxi

    15. jul 2022 | 22:06

    Nije Rikardo spasilac, već sudija. Kad bi imali obraza postidideli bi se a ne slavili kao da su osvojili LŠ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA