Trener Čukaričkog oprezan pred meč u Luksemburgu: "Rasing nije top klub, ali nije ni za potcenjivanje"

On je istakao i to da će od igre zavisiti da li je dobar rezultat ili ne posle prvog meča

  • 1
Dušan Kerkez Foto: FK Čukarički

Pored Radničkog, svoju evro-avanturu startuje i ekipa Čukaričkog, koja će u čevrtak od 20 časova izaći na teren protiv ekipe Rasing Uniona koja dolazi iz Luksemburga. Veliki je favorit Čukarički, a to ističe i trener Brđana Dušan Kerkez.

Kerkez je sa Čukaričkim počeo sezonu klimavo, u prvom kolu je došlo do ubedljivog poraza, onda pobeda protiv Novog Pazara na Banovom brdu, iako su gosti imali penal u poslednjim trenucima... Sve to ne uliva poverenje pred proveru u Evropi.

- Ja sam oduvek govorio i dok sam bio u prethodnom klubu, da u Evropi nema lakih protivnika i da niko nije za potcenjivanje. Svako ko igra u Evorpi, on je tu sa razlogom i poseduje kvalitet. Ekipe su u Luksemburgu iz godine u godinu kvalitetnije, kao i reprezetnacija - započeo je Kerkez.

Od mnogo toga će zavisiti i sama igra Čukaričkog, a njihov trener smatra da je koncentracija najbitnija i najvažnija.

- Koncentrancija je presudna. Mora da bude na većem nivou nego na prethodne dve utakmice. Da budemo maksimalno posvećeni našoj igri. Analizirali smo protivnika i upoznati smo sa njihovim manama i vrlinama. Imaju dosta stranaca, osvojili su kup prošle sezone, a u prvenstvu su završili kao sedmi... Moje ekipe uvek idu na pobedu. Od sutrašnje igre zavisi da li ćemo rezultat okarakterisati kao dobar ili ne. Šta god se desi, ne može se posle prvog meča reći da je gotovo.

Ono što je olakšavajuća okolnost za ekipu Čukaričkog jeste to da je najbolji igrač i strelac kluba iz Luksemburga pre manje od 24 sata napustio ekipu i otišao u Belgiju.

- Pratili smo dešavanja u taboru protivnika i znali da postoji objektivna mogućnost da ode. Doveli su drugog špica, visokog Nemaca koji predstavlja drugačiji profil igrača. Tu je Muratović poreklom iz naših krajeva. Nema sumnje da će ta promena uticati i na promenu njihove igre. Ali svakako će želeti da se nadigravaju i igraju bez opterećenja. Ne mislim da je Rasing top ekipa, ali nije ni za pocenjivanje - istakao je Dušan Kerkez.

Video: Mijailović rukom sprečio čist gol u 93. minutu i doneo pobedu Čuki: Novopazarci promašili penal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA