≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan je samo jednom u modernoj istoriji imao gori start sezone, tad je trener otišao posle 2. kola

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli na pragu negativnog rekorda

  • 56
FK TSC - FK Partizan Foto: ATA Images

Partizan je na pragu najgoreg starta sezone u modernoj istoriji. Od kako je započeta samostalna liga Srbije bez ekipa iz Crne Gore 2006. godine, crno-beli su samo jednom u prva četiri kola imali lošiji bodovni saldo na tabeli.

Sada posle četiri kola imaju učinak od pobede, poraza i dva remija, a nakon poraza u Pazaru je pitanje šta će se desiti u Humskoj, gde je nezadovoljstvo navijača dostiglo vrhunac, pa su ugroženi i trener Ilija Stolica, ali i čitava uprava kluba.

Već u narednom kolu, Partizan bi mogao da obori negativan rekord ukoliko opet ne pobedi, jer bi onda pogoršali skor koji su imali na startu sezone 2016/17, kada su posle četiri kola imali četiri boda uz učinak od jedne pobede, dva poraza i jednog remija.

Tada je sezonu počeo Ivan Tomić, koji je u prvom kolu remizirao na gostovanju Bačkoj, a potom je u drugom poražen od Napretka sa 2:1. Uz to je imao i ispadanje od poljskog Zaglebja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa je već posle dva kola Superlige podneo ostavku i napustio klupu Partizana.

FK Partizan - FK Zaglembje, Ivan Tomić Foto: Marko Todorović

Na njegovo mesto stigao je Marko Nikolić, kome takođe nije najbolje krenulo, jer je u svom prvom meču poražen od Vojvodine sa 3:1 u Humskoj, ali je vrlo brzo uspeo da konsoliduje ekipu i vrati je na pobednički kolosek, pa su usledile pobede nad Javorom i Čukaričkim u sledećim kolima.

Interesantno je da je Partizan te sezone, iako je imao najgori start u modernoj istoriji, na kraju došao do titule, posle velikog preokreta u plej-ofu, ali treba napomenuti i da su se tada delili bodovi na kraju regularnog dela sezone, pa je u plej-ofu razlika na tabeli smanjena.

Marko Nikolić, FK Partizan, titula 2017 Foto: MN Press

Ono što je takođe interesantno jeste i da je Marko Nikolić trenutno slobodan na tržištu, ali je pitanje i koliko je spreman da se u ovakvoj situaciji vrati u Partizan.

Da se navijači pitaju, verovatno ne bi bilo dileme da je on želja broj jedan koju bi voleli da vide na klupi u ovom momentu.

Da li Partizan treba da uruči otkaz Iliji Stolici?

Glasajte

Video: Prva reakcija Stolice posle trećeg uzastopnog neuspeha: Ostavka bi bila kukavički čin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    30. jul 2022 | 09:55

    Kakvi crni navijači ...najobičniji ološ i banda...tako ih krstiti za sva vremena. Da se pravi navijači sa decom vrate na stadione

  • ....

    30. jul 2022 | 10:03

    Ova uprava je najgora u istoriji partizana..bice upamćeni samo po tome i nista vise

  • Sasa

    30. jul 2022 | 10:17

    Dok Partizan vode ljudi koje samo pare interesuju i koji dovedu ovakvog trenera koji ni posle ovakve sramote i blamaze nece da ode i prizna da veze nema o ovom sportu, gde mu ekipa igra kao pokupljena deca sa ulice,,,trener koji je izgubio prvenstvo, a hoce da ostane da bi ispao iz evrope, i kupa...sta reci,,,Partizan sluzi za ponizavanje i izivljavsnje nad njim..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA