≫ 

Vojvodina jedina prati Zvezdu: "Lale" cvetale i po kragujevačkom blatu, gol-razlika 7:0 sve govori!

Novosađani deluju kao ozbiljna grupa koja zna šta hoće i kako to da napravi

  • 20

Fudbaleri Vojvodine porazili su kragujevački Radnički rezultatom 2:0 (0:0) i nastavili u stopu da prate Crvenu zvezdu u vrhu tabele. Zasad su Novosađani jedini tim koji je, čini se, kadar da isprati ritam koji je na startu sezone nametnula šampionska družina sa Marakane, trenutna razlika između Beograđana i Novosađana je dva boda, i po tome kako se stvari razvijaju u povoju prvenstva, deluje da bismo mogli da gledamo baš ovu trku udvoje, ali otom-potom.

Strelci golova za tim Milana Rastavca bili su Veljko Simić u 62. minutu i skorašnji povratnik u redove "Lala" Filip Malbašić u 85. minutu.

Vojvodina posle četiri runde ima tri pobede, uz jedan remi i gol-razliku 7:0, što je takođe jasan indikator da "Stara dama" srpskog fudbala trenutno ima postavu zrelu za velika dela.

Utakmica je inače igrana po pljusku koji je danas okupao srce Šumadije, teško je bilo povezati redove, pa otud nije bilo lepote i igre po još jednom superligaškom terenu koji ne zaslužuje prelaznu ocenu. Malo toga je viđeno u prvom delu meča, tek dve šanse gostiju koje su možda "mirisale" na gol, ali su ostale neiskoršćene. Nastavak je doneo nešto konkrentiju igru, pre svega domaćih u prvih 15 minuta drugog dela, a onda i odgovor Voše koji je i doneo gostima sve.

U 62. minutu, posle munjevite tranzicije i prodora Đorđevića po levoj strani, još boljeg centaršuta, Veljko Simić je finiširao akciju rutinskom egzekucijom. Bio je to treći ovosezonski gol bivšeg fudbalera Zvezde.

Nije mnogo toga Radnički uradio do kraja da spreči poraz, Voša je sa protokom vremena sa mnogo kontrole vladala situacijom, a onda, pred kraj, zadala Kragujevčanima udarac od kojeg se nisu mogli oporaviti. Zukić je iskreirao po levoj strani, proigrao Malbašića, a ovome preostalo da odradi lakši deo posla. Šah-mat. Vojvodina se iz Šumadije vraća sa celim plenom i sa mnogo optimizma gleda ka narednim izazovima.

Bila je ovo ujedno i prva pobeda Vojvodine van Novog Sada ove sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    30. jul 2022 | 19:27

    Bravo Voso, bravo crveno-beli iz Novog Sada. Iz srca vam zelim drugo mesto i grupnu fazu u evropskim takmicenjima. Ugasimo grobare!

  • Liga šampiona

    30. jul 2022 | 20:14

    Voša se bori za Ligu šampiona. Kako bi to bilo dobro da pored Zvezde Vojvodina uspe da obezbedi mesto u LŠ.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    30. jul 2022 | 19:30

    Непотпуно коло. Врло лако може да се деси да пртзн падне испод осмог места😭😭😭😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA