≫ 

Ima majstora u Superligi i van Zvezde i Partizana: Srećković za TV špice, Spartak sijao!

Subotičani prejaki za Voždovac na severu Bačke, uz "lepoticu" kapitena Srećkovića iz slobodnog udarca

  • 2
nikola srećković Foto: Arenasport

Fudbaleri Spartaka iz Subotice priredili su prijatan ugođaj svojim navijačima u subotu uveče pobedom koja ih je lasnirala na treće mesto superligaške tabele, odmah iza Crvene zvezde i Vojvodine. Tim Slavka Petrovića porazio je Voždovac 3:0 i došao do drugog trijmfa ove sezone, uz gol-razliku koja mnogo toga govori o početnom naletu Subotičana u aktuelnom šampionatu - 6:1.

Spartak u prva četiri kola ima dve pobede i dva nerešena rezultata.

U meču u kojem je domaći tim gotovo sve vreme bio u nadređenom položaju naspram protivnika, gol je "visio u vazduhu". Do ovog kola nesavladani čuvar mreže "Zmajeva" Miloš Krunić našao se na vetrometini, duvalo je iz svih pravaca kroz prozornu odbranu gostiju koja je "čekala" da bude matirana.

Dogodilo se to prvi put u 33. minutu kada je Todoroski ostao sam kao duh u kaznenom prostoru Voždovca, neometan i potpuno slobodan da se namesti za završni udarac. Krunić je bio nemoćan...

Nastavak je doneo nešto odvažniju igru Voždovca, čak i gol koji je, na njihovu žalost, poništen - i bio je to momenat koji je prilično poljuljao dotad narasli elan i borbeni moral gostiju.

Sve je bilo rešeno u 67. minutu, bio je to i momenat kada je ono malo navijača na stadionu ustalo da aplaudira kapitenu domaćih Nikoli Srećkoviću na majstoriji. Sa blizu 30 metara Srećković je izveo najsavršeniji mogući udarac sa te pozicije iz slobodnog udarca: prebacio je "živi zid", lopta je bežala od gotovo dvometraša na golu Krunića, koji je paradom samo ulepšao momenat. Fantastičan momenat i fenomenalan gol Srećkovića.

Majstorija kapitena "Plavih golubova" bila je udarac od kog se gosti nisu povratili, a dotukao ih je Obradović u završnom periodu meča, koji je tako stavio tačku na najbolje izdanje Spartaka ove sezone.

Voždovac ostaje na pet osvojenih bodova i na samo jednom postignutom golu ove sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA