≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo su najteži i najlakši potencijalni rivali Zvezde, Partizana i Čukaričkog: Sve o žrebu za LŠ, LE i LK

Vreme čitanja: oko 2 min.

Imena pomenutih klubova ponovo će se izvlačiti u Nionu

  • 12
FK Crvena Zvezda, Partizan i Čukarički Foto: Tanjug/AP, Wikimedia

Tri kluba koji predstavljaju Srbiju u Evropi ove godine - Crvena zvezda, Partizan i Čukarički - ponovo će se naći na UEFA žrebu kvalifikacija za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija!

Žreb u Nionu tradicionalno počinje u 12 časova (utorak) i Zvezda će se, kao šampion, prva "pijaviti" na njemu. Tom prilikom će dobiti jedan od tri potencijalna rivala ukoliko u 3. kolu kvalifikacija prođu Pjunik. Kažemo tri, jer je četvrti klub u šeširu neonosioca Karabag koji zbog zategnutih odnosa između Azrebejdžana i Jermenije neće moći eventualno da igra sa Pjunikom.

Od osam parova koji će se naći u žrebu za plej-of Lige šampiona šest stiže iz 3. kola - dok su Kopenhagen i Trabzon već tamo. Danci su nosioci, Turci bi mogli da budu rivali Zvezdi. I to najteži!

Gledajući šešire, nema sumnje da bi crveno-belima najviše odgovarao par Bodo Glimt - Žalgiris. Pritom da Litvanci budi ti koji će proći dalje.

Prve utakmice plej-ofa igraće se 16/17 avgusta, dok su revanši 23/24 avgusta, a vi u nastavku pogledajte šešire za plej-of LŠ:

Nosioci:

Ludogorec - Dinamo Zagreb

Crvena zvezda - Pjunik

Kopenhagen

Šerif - Viktorija Plzenj

Nenosioci:

Karabag - Ferencvaroš

Bodo - Žalgiris

Makabi Haifa - Apolon

Trabzonspor

Koga biste voleli da vidite kao mogućeg rivala Zvezde u plej-ofu LŠ?

Glasajte

Ukoliko Zvezda ne prođe Pjunik u 3. kolu, preseliće se u plej-of za ulazak u Ligu Evrope. A tamo će za potencijalne rivale imati jednu ekipu do pet poraženih u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Na žrebu za LE (13.00) naći će se i Partizan koji će morati da eliminiše kiparski AEK u dvomeču ukoliko želi u plej-of. Crno-beli već znaju potencijalne rivale u njemu. U šeširu se nalaze Gent (Belgija), Austrija Beč, Harts (Škotska), Sivas (Turska), Dnjipro (Ukrajina) i Silkeborg (Danska).

Ko bi bio idealan potencijalni rival Partizana u plej-ofu Lige Evrope?

Glasajte

Belgijski predstavnik bi verovatno bio najteži potencijalni rival Partizanu u plej-ofu, dok bi Harts bio rival za poželeti. Naravno, izabranici Ilije Stolice (u međuvremenu preživeo otkaz) najpre moraju da se plasiraju u narednu rundu u kojoj će utakmice da se igraju 18. i 25. avgusta.

FK Novi Pazar - FK Partizan Foto: MN Press

Ako ne uspeju, onda ih u plej-ofu za Ligu konferencija, gde će se spustiti, čekaju potencijalni rivali: Spartak Trnava /Rakov, Lugano/Hapoel Ber Ševa, Levski/Hamrun, Mol/Petroklub.

Na žrebu za plej-of Lige konferencija (14.00) Srbiju će predstavljati Čukarički koji u 3. kolu ima đavolski težak posao, jer moraju da eliminišu holandski Tvente. Ako im to pođe za nogom, na poslednjem stepeniku mogu da dobiju ekipe kao što su: Fiorentina, APOEL/ Kizilžar, Bazel/Brondbi, Bašakšehir/Breidablik.

Kao i u slučaju Lige Evrope, tako se i plej-of Lige konferencija igra 18. i 25. avgusta.

FK Čukarički Foto: MN Press

Video: Fudbaler Čukaričkog predriblao celu ekipu Mladosti i dao gol: Primio loptu skoro kod centra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ne razumem

    1. avgust 2022 | 15:56

    kako ces protiv elite ako prizeljkujes slabog protivnika

  • 1389

    1. avgust 2022 | 14:44

    Fali anketa: KOGA BISTE VOLELI DA VIDITE KAO MOGUĆEG RIVALA ZVEZDE AKO ISPADNE ?

  • slobodni zidar

    1. avgust 2022 | 15:54

    i ove godine umesto lige sampiona igrace ligu evrope

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA