Vlasnik Napolija isprozivao afričke fudbalere, Kulibali mu poručio: "Ne može da se priča na takav način"

Senegalski štoper stao u odbranu afričkog fudbala

  • 1
Senegal dodela pehara Foto: Tanjug/AP

Aurelio De Laurentis, vlasnik Napolija, poznat je kao ličnost sa veoma zapaljivim izjavama, a puno bure podiglo se nakon najnovije izjave o afričkim fudbalerima i njihovom učešću na Afričkom kupu nacija.

Kako je izjavio De Laurentis, Napoli više neće dovoditi afričke fudbalere, osim u slučaju da potpišu ugovor u kom će kao jedna od stavki biti navedeno i to da se odriču učešća na kontinentalnom prvenstvu Afrike, koje se igra u zimskim mesecima, u jeku ligaške sezone.

- Rekao sam agentima da mi više ne pričaju o Afrikancima. Volim ih, ali ako misle da ih angažujemo onda moraju da potpišu dokument kojim potvrđuju da neće igrati na Afričkom kupu nacija. U drugim slučajevima, oni nikad nisu dostupni da igraju za klub, jer imaju to takmičenje, pa onda kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Mi smo idioti koji im daju plate, a oni putuju širom sveta da bi igrali za druge - rekao je De Laurentis.

Samo dan kasnije stigao je odgovor od Kalidua Kulibalija, senegalskog fudbalera koji je osam sezona proveo u napuljskom klubu, a ovog leta pojačao Čelsi.

- Ne možete da govorite o afričkim nacionalnim timovima na takav način. Morate da pokažete poštovanje kakvo imaju i evropske selekcije - rekao je Senegalac.

Video: Kulibali: Napoliju će biti teško na istorijskom stadionu kao što je Marakana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kan Tengri

    3. avgust 2022 | 18:32

    Ne tnam šta je sporno? U pravu je svaku reč. Nema nikakve veze sa rasizmom i bojom kože, jednostavno biznis. Plaćam te puno radno vreme, odradjuješ pola. To treba svi da urade, da bi primol Rali Afrički savez da promeni termin održavanja. To je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA