Zvezda zadovoljno trlja ruke: Radnički prodao tinejdžera u Francusku, crveno-belima sleduje novac

Oni su imali 20 odsto od transfera ovog golmana

  • 2
Ognjen Lukić Foto: MN Press

Ono o čemu se spekulisalo prethodnih dana, sada je dobilo i potvrdu. Doskorašnji golman Radničkog iz Kragujevca, mladi Ognjen Lukić (18) postao je novi čuvar mreže ekipe Remsa iz Francuske, koja je nedavno prodala Pedraga Rajkovića u Majorku.

Rems je prodao Rajkovića za nešto više od četiri miliona, a njegovu zamenu su doveli za osam puta manju cifru, jer su smatrali da sa srpskim čuvarima mreže nema pogreške. Lukić je, ruku na srce, bio otkrovenje prošlogodišnje sezone u Superligi Srbije, gde je bio i jedina svetla tačka svoje ekipe.

Njegov Radnički je uspeo tek na kraju kroz baraž da opstane u ligi, ali njegova izdanja nisu prošla neopaženo i usledio je transfer. Iako se spekulisalo o cifri od 1.000.000 evra, Radnički će dobiti 500.000 evra za ovog golmana, ali će deo morati i da prosledi Zvezdi.

Naime, kako je Lukić bio u Zvezdi, ona ima stavku u ugovoru prema kojoj će 20 odsto od transfera otići na Marakanu, pa će tako crveno-belima sledovati cifra od 100.000 evra zbog transfera ovog golmana u Francusku.

Video: Ubiparip ubio Mladost golom u finišu utakmice: Glavom na asistenciju Nemanje Tomića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ine

    4. avgust 2022 | 23:00

    Normalno idu ljudi u bolje zemlje

  • miskovic

    5. avgust 2022 | 09:13

    E tako se to radi ! Konscno malo da se opametimo. Ako vec dajem mlade igrace jer kod nas nmg da dodju na red zbog rezultata i iskustva i vremena, onfa da se uvek ugradi neki procemat da se zna ko ga je napravio i da vrati klubu. Sad 100, nekad ce mozda za nekog i mnogo vise! Pozdracljam potez

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA