Novinar pitao da li Zvezdu može da uplaši puna Marakana: Ovo je odgovor Kataija i Stankovića

Trener i fudbaler Zvezde sa mnogo samopouzdanja čekaju meč u utorak

  • 11

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21.00 na Marakani (RTS 1 i Arena sport premium 1) igraju revanš meč plej-ofa Lige šampiona, a uoči duela protiv Makabija iz Haife trener Dejan Stanković i Aleksandar Katai održali su konferenciju za medije, gde su se dotakli i velikog interesovanja koje vlada među navijačima.

Marakana će biti puna i preko 50.000 navijača Zvezde davaće crveno-belima vetar u leđa da preokrenu poraz od 3:2 iz Izraela.

Jednog novinara interesovalo je da li pun stadion može da bude i neka vrsta pritiska koji bi mogao da "veže noge" igračima Zvezde i da ih uplaši, na šta su Katai i Stanković odgovorili da to ne može da se dogodi.

- Marakana uvek može da nam bude prednost, ne bi trebalo niko da se uplaši pred našim navijačima. očekujemo pun stadion, a ostalo je na nama na terenu da stignemo taj rezultat - rekao je Katai, a ubrzo se nadovezao i Stanković.

- Marakana? Na meni je da nađem ravnotežu između ogromne želje da se što pre reši utakmica, da se ne izgubi na ravooteži, da ne odemo svi napred, pa da ostavimo "autoput" prema našem golu, jer ta publika te tera da budeš što konkretniji. Utakmica traje 90 minuta i ja se slažem da je rezultat aktuelan. Da smo došli sa 2:2, neko opuštanje nesvesno bi možda bilo, ovako ne verujem da će biti opuštanja, treba samo da se napravi ravnoteža da se ne ostavlja mnogo prostora između napada i odbrane.

Katai od starta sezone nije prikazivao partije na kakve je navikao navijače, pa je upitan može li to da se promeni sada, kao i koliko je za ekipu značajno što sada i desna strana sa dolaskom Bukarija predstavlja opasnost po rivale.

- Nije sve bilo po planu kako smo zamišljali. Što se rezultata sve je počelo idealno, moja igra nije toliko bitna u tom smislu, jer su rezultati bili tu. Nadam se da će sutra to biti onaj stari Katai. Sigurno da nam znači Bukari, ta njegova brzina plaši protivnike, ranije su zatvarali našu levu stranu, a sada smo opasni i po desnoj.

Katai se dotakao još jednom posete na stadionu i rekao da je mnogo lepše igrati ovakve utakmice pred punim stadionom, nego kada je u domaćem prvenstvu 10.000 do 15.000 navijača.

- Sigurno da nam je drago zbog toga, jer je lepše da igramo pred punim stadionom, nego na nekoj domaćoj utakmici, kada je 10.000 - 15.000, atmosfera će biti dobra, navijanje fenomenalno. Želja svakog igrača je da svaka utakmica bude ovakva.

Video: Stanković veruje u prolaz u Ligu šampiona: Zvezda je navikla da okrene situaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мака

    22. avgust 2022 | 11:53

    У ком хотелу су смештени играчи Хаифе? Да им дођемо у госте вчрс?

  • Биће сутра опет песма

    22. avgust 2022 | 14:14

    Лига шампиона! Звезда ле

  • Momo

    22. avgust 2022 | 16:44

    Manje filozofiranja,jačanje glave-prioritet!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA