≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Startnih 11 Zvezde za duel sa Makabijem: Stanković ima jednu dilemu pred utakmicu sezone

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najrealnija opcija je ona koja uključuje Sanoga od prvog minuta

  • 49
Fk Crvena zvezda SASTAV prazan Foto: Telegraf.rs

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković jasno je poručio, pred revanš protiv Makabija iz Haife, da je njegov tim mogao bolje u prvom meču plej-ofa Lige šampiona, ali da će u utorak veče (Arena Sport, RTS) crveno-beli izgledati mnogo bolje i da će dati "konkretne odgovore."

Srpski šampion juri minus od jednog gola (3:2), a navijače svakako najviše interesuje kojih startnih 11 će Stanković izabrati za utakmicu sezone. Tačnije, da li će krenuti ofanzivno kao u Izraelu ili će se odlučiti za nešto oprezniju varijantu.

Zvezda je svoj poslednji trening pred utakmicu odradila u ponedeljak popodne, a Stanković, naravno, nije otkrivao svoje karte. Ipak, očekuje se da pribegne ovoj drugoj opciji koja "vraća" Sekua Sanoga u prvu postavu. kažemo vraća, jer je Senegalac od dolaska na Marakanu bio vražan šraf u svim evropskim utakmicama.

Njegov nedostatak jasno se video u Haifi. Zvezda protiv Pjunika na Marakani jeste igrala bez klasičnog zadnjeg veznog i dala je pet golova, ali je i tada bilo jasno (čak smo i mi pisali) da će ozbiljnije ekipe, kao što je Makabi, kazniti nedostatak igrača ispred defanzivne linije.

Tu je i dilema u odbrani, odnosno da li će Stanković na poziciju desnog beka ponovo gurnuti Strahinju Erakovića ili će Marko Gobeljić na svoje mesto. Jeste Zvezda primila tri gola u gostima, međutim, razlog tome je više nedostatak zadnjeg veznog nego greške same odbrane.

Postava sa Sanogom i bez Kingsija Kangve je najrealnija opcija, mada i identičan sastav iz Haife ne bi predstavljao veliko iznenađenje. Takođe, Eraković bi trebalo da dobije šansu pre Gobeljića.

Milan Borjan će biti na golu, u to nema sumnje. Eraković će činiti defanzivni bedem sa Nemanjom Milunovićem i Aleksandrom Dragovićem koji će viditi veliku borbu sa Pjerom, dvostrukim strelcom u prvom meču, dok je leva strana rezervisana za Milana Rodića.

Očekuju se da Sanogo i Kanga budu taj važan šraf na sredini terena i da ponovo prošlosezonske partije u Evropi, dok će ispred njih delovati Mirko Ivanić. Osman Bukari, najbolji igrač Zvezde u Haifi, je spreman i napadaće po desnoj strani, dok je na svojoj levoj spreman Aleksandar Katai.

- Što se moje igre tiče, ona nije toliko bitna kada su rezultati tu, ali nadam se da ću sutra biti stari Katai - poručio je Zvezdin Magiko na konferenciji.

Milan Pavkov se oporavio od bolesti. Nije putovao u Izrael, ali će biti spreman za revanš. Međutim, Aleksandar Pešić je taj koji će zauzeti svoje mesto u startnih 11, iako je popularni Šilja imao određenih problema sa povredom.

Fk Crvena zvezda SASTAV Foto: Telegraf.rs

Da se ne lažemo, Stanković ispred sebe ima nekoliko opcija za ulazak u Ligu šampiona i svi kojima je crveno-bela boja na srcu nadaju se da će izabrati onu dobitnu.

Fudbalski gledano, ne bi bilo iznenađenje ni da Osman Bukari ostane na klupi. Da Sanogo, Kanga i Kangva budu na sredini, s tim što bi letošnje pojačanje delovalo malo više po desnoj strani. Što i nije neka novina. Uostalom, Zvezda se do sada u Evropi uspešno oslanjala na levu stranu na kojoj bi Ivanić mogao da "ugura" Kataija na poziciju drugog napadača, pa zašto to ne bi bio slučaj i u utorak veče.

Koju postavu bi Stanković trebalo da izabere za meč sa Šerifom?

Glasajte

Video: Stanković: Marakana neka izjednači, a mi ćemo se potruditi da pobedimo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    22. avgust 2022 | 18:58

    Zasto Pesic, cime je on zasluzio uopste mesto u Zvezdi? Molim Vas, ako neko zna, da mi kaze ko je njegov menager?

  • mik

    22. avgust 2022 | 19:20

    interesantan je stankovic trener tamo je trebalo malo defanzivnije sa sanogom a sad kad juri rezultat sade ubacuje sanoga. Na kraju krajeva n a poluvreme u izraelu kod 2 1 za zvezdu trtebao je primeniti taktiku sa sanogom ili srnicem u 2 poluvreme

  • Ноле

    22. avgust 2022 | 20:29

    Букари на клупи !? То ти је као да имаш ферари па нећеш да се тркаш с њим него узмеш неког теренца.Букари мора да буде ту

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA