Lalatović pred novi "debi" u Superligi: "I remi je uspeh, Papunašviliju sam morao da objasnim neke stvari"

Strateg Radničkog je veoma oprezan pred naredni meč

  • 1
Nenad Lalatović, Dejan Stanković, Nenad Lalatović, FK Crvena zvezda, FK Radnički Kragujevac Foto: MN Press

Nenad Lalatović se vratio u srpski fudbal i već će sa svojim novo/starim klubom, Radničkim iz Niša, imati prvu utakmicu. Njihov rival će biti ekipa Voždovca (12. Septembar, nedelja, 18.00), koja ove sezone ima poprilično skromne rezultate i nalazi se na šestoj poziciji.

Radnički iz Niša je imao velike ambicije pred sezonu, igrali su i u Evorpi gde im je rival bila ekipa Gzira junajteda sa Malte koja ih je i izbacila, dok u prvenstvu imaju tek dve pobede iz 10 utakmica.

Bila je potrebna "šok terapija", koja je došla u vidu Nenada Lalatovića, kome će i remi biti pozitivan rezultat u ovom meču.

- Kad se sve sabere i oduzme, smatram da bi za nas pozitivan rezultat bio da ostanemo neporaženi. U ovom mini ciklusu od dve utakmice do reprezentativne pauze, ja bih bio zadovoljan sa učinkom od četiri do šest bodova - rekao je Lalatović za klupski sajt.

Nenad Lalatović Foto: Marko Jovanović

Nije štedeo Lalatović ni pohvale na račun Voždovca, koji slovi za jednu od najtalentovanijih ekipa u prvenstvu, baš zbog toga što je i jedan od najmlađih sastava.

- Imaju dosta mladih igrača, brzi su gore i po bokovima, njihovi igrači koji se ubacuju iz drugog plana mogu da naprave problem. Dobro se i organizovano brane. U svakom slučaju, sve pohvale njihovom treneru, koji je to odlično posložio, u svakom trenutnu se zna ko šta radi na terenu - rekao je Lalatović, koji je istakao i da je Voždovac njegov prvi superligaški klub u karijeri, te da ga zato poštuje.

Lalatović je rekao da je njegova ekipa kvalitetna i da je osvojenih devet od mogućih 30 bodova stvarno premalo, dok je otkrio i da je pričao sa Petrovim i Papunašvilijem, koga je žestoko iskritikovao.

- Što se Petrova tiče, ja njega izuzetno cenim, hteo sam da ga dovedem još kad sam bio u Kragujevcu. Mislim da on može da se snađe i na krilnoj poziciji. Sad, svaki trener ima neke svoje zahteve, ali brzo će se on snaći kod mene. E sad, Papunašvili, kada sam došao, bio sam jako nezadovoljan posle prvog treninga. Nisam tada ni znao ko je on. Posle sam ga pozvao u kancelariju i objasnio neke stvari. Onda će ovde svi da te cene. Igrao si za velike klubove, ali Radnički sada mora da ti bude najveći. I, pravo da vam kažem, popravio se. Ako tako nastavi, istesaću ja njega tokom pauze, biće on pojačanje za nas.

Video: Grimase Nenada Lalatovića snimljene u nezahvalnom momentu: Dobio otkaz u Borcu, sad gleda Vojvodinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    11. septembar 2022 | 16:38

    Bravo za tekst i sliku Lalatović ljubi Stankovića i najavljuje Zvezdi nove sklanjalice i slavlja kada postignu gol. Hvala ti Lalate brate sada imamo minimum 6 sigurnih bodova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA