≫ 

Odbio Milan i Barsu, devojka mu prava lepotica: Ko je fudbaler Udinezea koji je izabrao Srbiju pre Nemačke?

Bio je Samardžić i ranije na radaru Srbije, ali se neko iz Saveza pre pet godina loše poneo prema njemu

  • 2
Lazar Samardžić Printskrin: Instagram/SILA ENISA, Profimedia

Ono što je nekih ranijih godina propušteno, Dragan Stojković Piksi je "ispravio" prvih dana septembra i telefonskim pozivom je Nemcima "oteo" Lazara Samardžića - bisera Evrope kom je jedna Barselona dolazila u kuću i molila ga da potpiše ugovor!

Samardžić je Stojkoviću potvrdio da nema dilemu i da će sasvim sigurno nastupati za Srbiju od sledeće godine, što znači da će Orlovi istovremeno dobiti i pojačanje u navijačkom smislu.

I to u vidu njegove atraktivne devojke Sile Enise koja Samardžića prati još iz vremena kada je ovaj igrao za Hertu, a zatim i u Lajpcigu i sada u Udinama.

Samardžić je dete Herte iz koje je 2020. i otišao u Lajpcig. Rođen je u Berlinu, ali su mu roditelji Srbi i zbog toga ima pravo nastupa za Orlove. Svojevremeno bio na jednom razvojnom turniru u Staroj Pazovi i posle toga ga više niko nije zvao, a u međuvremenu je igrao za sve mlađe selekcije Nemačke.

- Lazar je 2017. pozvan u selekciju U15, na taj kamp FSS u Staroj Pazovi i proveo je tamo pet dana sa trenerima i vršnjacima. Posle toga više nije bilo nikakve reakcije. Nije ih interesovalo ni ko mu je roditelj, ni da li neko dolazi po njega. Samo su ga otpustili i to je bilo sve. Tu sam se malo razočarao. Da se uopšte ne zapitaju ko dolazi po dete koje je tu prvi put?! Berlin je ipak daleko... Nije ih zanimalo ni da uzmu neki broj telefona i da ostanu sa nama u kontaktu. Jednostavno su rekli doviđenja i to je to. Više se niko nije javljao iz Saveza. Dok nije počeo da igra za Nemačku - rekao je Lazarov otac Mladen svojevremeno u jednom intervjuu za "Mocartsport" i dodao:

- Stvarno mi je drago što je Piksi selektor. Što se mene tiče, ja bih voleo da Lazar igra za Srbiju. Ali na kraju je to do njega da odluči. Najbitnije je kako se ko predstavi i ponaša. Kažem, imali smo to loše iskustvo sa FS Srbije. On je tada imao 15 godina. Ja sam ga doveo, ostavio tamo i posle pet dana treninga došao po njega. Otpustili su ga kao da je odrasli čovek. Niko nije pitao gde će on iz Pazove. Kako će do Beograda ili dokle već ide. Jednostavno je bilo: "Ćao, snalazi se."

Lazar Samardžić, FK Udineze, Serija A Foto: Profimedia

Ove sezone je na sedam mečeva, gde je uglavnom ulazio sa klupe, dao dva gola za Udineze koji trenutno zauzima treće mesto u Seriji A. Svojevremeno je imao pozive velikana, ali se odlučio da ide korak po korak te je odbio Milan i Barselonu.

- Cela porodica je došla u Milano. Razgovarali smo sa Paolom Maldinijem, ali se tada nisam osećao da imam iskustvo za tako veliki grad. Umesto toga, Barselona je sa Patrikom Klajvetrom došla u moju kuću. Ali, izabrao sam Lajpcig. To je sat vremena od moje kuće. I bio je to dobar izbor - otkrio je Samardžić.

Video: Piksi o spisku za Norvešku i Švedsku i debitantima u reprezentaciji Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momci

    19. septembar 2022 | 16:11

    Nije on nikav biser, on jedan mladi igrac koji treba da napreduje i koji nije uspeo u Bundesligi 😕😕😕😕

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA