≫ 

Lazar Samardžić: "Fokusiran sam samo na Nemačku, nisam se previše zamarao zbog napora FSS"

Da li ovo znači da Samardžić neće igrati za Srbiju?

  • 15
Lazar Samardžić, FK Udineze, Serija A Foto: Profimedia

Saga oko Lazara Samardžića i njegovog igranja za reprezentaciju Srbije se nastavlja i nakon što je selektor Dragan Stojković Piksi potvrdio da je mladi fudbaler Udinezea rekao da će nastupati za Orlove!

Međutim, Samardžić je dan kasnije, odnosno u utorak, na društvenim mrežama objavio da još nije doneo odluku da li će igrati za Srbiju ili Nemačku i da je fokusiran sao na obaveze u klubu, da bi u međuvremenu dao intervju za nemački "Spox" u kom je rekao:

- Nisam se previše time zamarao (mislio je na napore FSS). Znam da ima upita, ali sam jasno stavio do znanja da sam fokusiran na Nemačku. Još imam vremena da donesem konačnu odluku, za sada razmišljam samo o FS Nemačke. Ponosan sam što igram za nemačku reprezentaciju, ali naravno, ponosan sam i na svoje korene, a pošto je moja porodica iz Srbije, naravno da se osećam i kao Srbin - rekao je Samardžić.

Stojković je na okupljanju poručio da bi Samardžić mogao da dobije poziv na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, ali Samardžić svojim izjavama "poništava" Piskijeve.

- Naravno da se nadam da ću se naći na Evropskom prvenstvu za mlade naredne godine. Radujem se zbog svakog nastupa za Nemačku. Prošle godine sam razgovarao sa trenerom U21 selekcije Antoniom Di Salvom. Rekao je da mu je teško da me pozove ukoliko ne igram redovno u klubu. Zato sam u početku bio samo sa U20 timom, da bi treneri mogli da prate moj razvoj. Tamo sam bio ubedljiv, pa sam dobio poziv za sledeće okupljanje U21 selekcije gde sam usled povreda dobio priliku.

Video: Piksi o srpskom čudu iz Udinezea: Gledao sam ga ima sve osobine koje su nam potrebne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA