Hrvati napravili skandal u Beču, zbog njih zatvarali metro: Ostavili smetlište, tukli se međusobno u centru

Policija je imala pune ruke posla

  • 14
Navijači, tuča

Foto: Youtube - Printscreen

Fudbaleri Hrvatske savladali su Austriju u poslednjem kolu grupne faze Lige nacija (3:1) čime su obezbedili plasman u plej-of Divizije A i boriće se za titulu, ali utisci građana Beča nakon "posete" navijača iz zemlje naših zapadnih komšija nisu nimalo bajni. Naprotiv, hrvatski mediji prenose da su Austrijanci besni zbog haosa i nereda koji je ostavljen nakon utakmice.

Između ostalog, viđena je i manja tuča između hrvatskih pristalica na "Prateru" i to nakon što su pojedini počeli da skandiraju pojedine parole sa političkom konotacijom, što se ostalima nije svidelo, pa je došlo do fizičkog obračuna. Ostatak je prvo zviždao, da bi potom počeo da ih gađa staklenim čašama.

Sve se prelilo na tribine, gde je sukob između navijača nastavljen, a nekoliko puta morala je da reaguje i interventna policija, koja se pre svega ustremila na one navijače koji su skandirali neprimerene poruke. Dok su se oni obračunavali pendrecima sa njima, hiljade ostalih je aplauzima pozdravilo njihov izlazak sa stadiona.

Više od 20.000 navijača ostavilo je ogromno smetlište iza sebe, a prouzrokovali su i bes građana koji koriste liniju metroa U2, koja vodi do stadiona "Prater", a koje tog dana više nije funkcionisala, nego što jeste.

Radnici bečkog gradskog prevoza su u nekoliko navrata morali da se izvinjavaju putnicima zbog nepredviđenih okolnosti i to putem razglasa na stanicama.

- Žao nam je što toliko dugo čekate na liniju U2 na stadionu Prater. Imali smo problema sa nekoliko agresivnih navijača koji su išli na utakmicu, a zbog kojih smo morali da obavestimo bečku policiju - glasilo je izvinjenje Viner Linijena sugrađanima.

Na kraju je ta stanica morala da bude zatvorena, a očigledno revoltirani čelnici gradskog saobraćajnog preduzeća poslali su hrvatskim navijačima dodatnu poruku, posle koje će morati da se zapitaju o svom ponašanju.

- Fer plej nije bitan samo na terenu, nego i u javnom gradskom prevozu. Ako nećete da ga se pridržavate, onda ne možete ni da koristite naš prevoz - ljutito su saopštili iz Viner Linijena.

Za kraj, ispred čuvene gradske katedrale, navijači Hrvatske ostavili su tone smeća, prema pisanju portala Index.hr, a između ostalog su se tu mogle naći plastične i staklene flaše, čaše, vreće, komadi odeće...

- Nisam video toliko smeća jako dugo, imalo ga je svuda - komentarisao je šokirani stanovnik Beča.

Video: Tako je deco, tako se peva himna Srbije: Mališani na meču Srbija - Švedska zagrmeli Bože pravde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naj

    26. septembar 2022 | 16:13

    Radili su oni MNOGO gore stvari po Evropi sa raznim svojim parolama ali niko u toj samoj Evropi nema sluha za takve stvari. Verovatno zato sto su i oni sami isti takvi!

  • 1992.

    26. septembar 2022 | 16:12

    Europljani😂😂😂!!!

  • nibrS

    26. septembar 2022 | 16:51

    I malo su pjevali fašističke pjesmice iz lijepe im njihove... To je razlog za intervenciju policije, kako pišu austrijske dnevne novine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA