Ovo je bilo Gobeljićevo popodne: Marko "spakovao" dva gola, Zvezda rutinirala Spartak pred put u Mađarsku

Laka i ubedljiva pobeda crveno-belih u Superligi

  • 64
Marko Gobeljić Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde na najbolji mogući način "najavili" su revanš protiv Ferencvaroša. Meč protiv Spartaka iz Subotice rešen je na najbolji mogući način, već tokom prvog poluvremena, a serija nepobedivosti u međusobnim duelima je tako produžena na 13 susreta u korist Beograđana - 3:0 (3:0).

Poslednji put je subotički klub odneo neki bod protiv Crvene zvezde još 22. oktobra 2016. godine i to na severu Srbije. A poslednja pobeda današnjih gostiju protiv Beograđana viđena je još davne 2012. godine.

Nije prepustio ništa slučaju Miloš Milojević ni na današnjoj utakmici, pa je izveo prilično jak sastav sa Kataijem, Kangom, Benom i Pešićem. Međutim, niko od njih nije "otvorio" Subotičane, već je to učinio ni manje ni više nego Marko Gobeljić.

Posle relativno mirnog početka utakmice, upravo je on doveo domaće u prednost u 19. minutu susreta. Katai mu je sjajno spustio loptu na noge na 16 metara od gola, šutirao je odmah po prijemu, lopta se odbila od Vitorovića i na taj način prevarila golmana gostiju.

Nastavljene su pretnje Zvezde i posle uvodnog gola. Samo tri minuta kasnije je Aleksandar Katai uspeo da smesti loptu u mrežu posle jedne kontre, ali je posle provere iz VAR sobe ustanovljeno da je fudbaler Zvezde bio u "podebelom" ofsajdu.

Ipak, 37. minut je doneo drugi gol Marka Gobeljića. Ponovo sa 16 metara, nakon što se lopta odbila od Dragovića posle jednog centaršuta, igrač Zvezde je šutirao iz sve snage i pogodio donji desni ugao gola. Golman Spartaka je bio nemoćan.

Do kraja poluvremena stavljena je tačka, pošto je Kings Kangva posle gužve u kaznenom prostoru u 41. minutu došao do jedne lopte u blizini mreže, samo je postavio nogu i prosledio je u mrežu.

Očekivano, drugo poluvreme bilo je mnogo mirnije. I jedan i drugi trener počeli su da prave izmene, što je uticalo da se ritam meča spusti do mere da gotovo da nije ni bilo nekih većih prilika za gol.

U 52. minutu je Gobeljić tako sprečio da Spartak evenutalno unese dramu, izbivši loptu do Gobeljića pri jednoj kontri Subotičana, dok je u 58. minutu Spartak uputio prvi udarac glavom u okvir gola, ali sve to nije dovodilo u pitanje trijumf crveno-belih.

U 69. minutu je Prucev imao odličnu priliku da se na svom debiju upiše u strelce, ali je ipak bio zamalo neprecizan. To je bila i jedna od poslednjih prilika na meču, pošto je do kraja faktički i jedna i druga ekipa samo gledala da odradi svoj deo posla.

Ipak, u 92. minutu desio se oštar start Stajkovića nad Veljkom Nikolićem. Fudbaler Zvezde je završio na zemlji, povređen, a glavni sudija meča je nakon poziva iz VAR sobe procenio da je to bio preoštar start igrača Spartaka, pa ga je poslao u svlačionicu pre vremena.

Video: Ovako je TSC pobedio Vojvodinu u Novom Sadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    9. oktobar 2022 | 16:31

    Pričam već dugo da Gobeljić završava posao u odbrani,ubacuje se u napad,stvara višak,ima i pogrešnih poteza ali greše i igrači u ligama petice koji zarađuju milionske iznose,ovde hejteri koji loptu nisu šutnuli,vređaju Zvezdine igrače koji se pošteno bore i izgaraju,ne mogu svi da budu suvi tehničari,namestio dva gola protiv Ferencvaroša,sada dao dva gola,malo li je,nepravedno je potcenjen

  • King

    9. oktobar 2022 | 17:39

    Čim izađe kanga nikakva igra,pešić loš, ovaj rus nije loš...

  • BOBA

    9. oktobar 2022 | 16:13

    Gde su sada stručnjaci koji vređaju Gobeljića,dečko završava posao u odbrani,ubacuje se u napad,jedini pravi desni bek,nije suvi tehničar ali borbenošću i željom sve nadoknađuje,pričam to dugo ali hejteri ne miruju,ludilo mozga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA